27.11.2013 г.

ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ – ПОЯСНЕНИЯ


В началото на ноември излезе книгата ми – "Истинската Българска История – Раждането на една нова теория". В тази творба са представени мои статии публикувани в blog.bg. В материалите са въведени корекции, дадени са и коментарите на различни хора. С това се цели да се покажат първите реакции на читателите запознали се с нови, или пък слабо познати данни. Интересна е и дискусията под всяка тема. Там могат да се намерят ценни данни за нашата история и култура.

Във връзка с книгата, а и с подробности относно оформлението й, получих доста въпроси от различни хора. Ще се опитам в този постинг да отговоря на по-голямата част от запитванията.

Относно това – защо не всички коментари са представени, причините са основно две. Някои от спорещите (най-вече опонентите) изразиха желание техните забележки, въздражения и т.н. да не бъдат публикувани. Уважих молбата на тези съблогъри и поради тази причина в книгата техните коментари не присъстват.

Друга причина за непубликувани коментари е езикът в тях. Не виждам смисъл да карам някого да чете закани, псувни и обиди относно България и българите. И без това повечето коментари от този тип са оставени от анонимни.

Прекалено хвалебстени и прекалено кратки коментари също бяха пропуснати, причината за това не се нуждае от разяснения.

Някои читатели ми зазадоха въпрос – защо не могат да намерят книгата ми търсейки в различни сайтове на книжарници? Определени хора не са успели да разберат дали творбата ми се предлага някъде търсейки както по заглавието, така и с помоща на името ми...Не зная каква е причината за тези неуспешни търсения.

По-конспиративно насторени сънародници изказаха предположение, че книгата ми бива саботирана от определени кръгове. Верно е, че това, което пиша е неудобно за доста хора, но не вярвам да има организирани действия целящи да попречат на популярността на работата ми. Най-вероятно проблеми със софтуера на сайтовете са причината книгата ми да не може да се намери.

Аз лично търся в Google c думите: Серафимов Истинската Българска История. Веднага излизат доста резултати, сайтовете на Българска Книга, Хеликон, Sravni.bg, Bookpo!nt и др. предлагат достатъчно информация.

С цел алтернативно разпространение чрез поръчка по мейл, бяха оставени определена бройка книги. Поради различни проблеми – координация, опит, търсене на евтин начин на изпращане и т.н. доставянето стана мудно. Оказа се също, че търсенето е доста голямо и бройките свършват бързо. Това доведе до допълнително забавяне. Поднасям извиненията си за това!

Аз самият съм прекалено натоварен с други неща и не съм се заел с разпространението на книгите. Правят го мои познати и приятели, но те също са заети хора и действат след работно време.

Мейлът, на който книгите могат да се поръчат е sparotockniga@abv.bg

Това обаче не е мой личен мейл, направен е от други хора – тези, които решиха да помогнат книгата да стигне до населени места, в които големите вериги книжарници не я предлагат.

Ако някой е решил да зададе въпрос към мен и пише на sparotockniga@abv.bg
няма да мога да отговоря веднага, а след време, когато приятелите ми препратят съобщението.


Надявам се да съм успял да отговоря на въпросите ви. Поднасям още веднъж извиненията си на тези, на които се е наложило да чакат докато получат книгата ми...

4 коментара:

  1. Нещо ме съмнява в тая история, нещо е мътно, защо не се представяте в научните официални среди за да защитите вашите теории а се криете в интернет пространство? Това ме кара да си мислия че не можете да защитите вашата книга защото знаете че е приказка от хиляда и една нощ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мен пък ме съмняват теориите за произхода на българите, които учените ни безропотно приемат. Ето някои лъжи, които до скоро време никой историк не се е заел да обори.

      1. Тангра - няма нито гръцки, нито латински, нито местни извори за почитането на това божество от старите българи. Това не пречи и през 21 век наши академици да си пишат за Тангра...

      2. Тюркският произход на старите българи - при наличие на две обширни антролологически изследвания, едно от 1938 и едно от 1959, си е чиста наглост старите българи да бъдат наричани тюрки и азиатци.

      3. При наличие на строежи (от 4 век ) с квадри в Залдапа и Тимогетия, при наличие на исторически извори, че Плиска и Преслав са строени през 4 век, по времето на Константин Велики, си е наглост да се премълчават тези данни и да се твърди, че Плиска и Преслав са строени през Средновековието.

      Готов съм на публична дискусия, с който и учен да препоръчате, стига разбира се той да събере смелост да излезе по телевизията, да обяви догмите и лъжите за истина, а моите неща за фантазии.

      Кого ще препоръчате, може би Вашия съпруг? Сега не е активният сезон за археолозите, той ще има време, дали ще намери смелост е друг въпрос.

      Изтриване
  2. Здравей Павле , поздрави за прекрасната книга от , която струи прекрасна светлина и със страшна сила разбужда задрямали те ни сърца за да открием , кои сме били , какви трябва да сме и какви ще бъдем стига само да поискаме .
    Относно намирането на книгата , аз имах интересна случка миналата седмица в книжарницата в МОЛ Пловдив , близо 15 мин. я търси момичето и дори не беше чувало за нея . Както и да е аз знам че хубавите неща стават по-бавно .
    Бъди здрав и продължавай напред приятелю , ние сме със теб .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тодоре! Аз харесвам много едно изказване на Елвис Престли - Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain't going away :)

      Често чувам за такива проблеми, отдавах го на бъгове н софтуера на книжарниците, но май има и нещо друго. Здраве и живот да е, тя истината за миналото ни не може да се спре.

      Поздрави!

      Изтриване