15.03.2015 г.

ПРИЗНАНИЯ ЗА КАЧЕСТВАТА И ЗАСЛУГИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ СТРАНА НА РУСНАЦИТЕ


Всяка империя се стреми към слава и престиж. На всяка империя е нужно велико минало изпълнено с героични подвизи. Поради това владетелите на различни големи държави са поръчвали на своите летописци да попроменят историята в тяхна полза. Това е правено в Рим, Британия, а разбира се и в Руската Империя. 

Въпреки, че навремето голяма част от заслугите на народа ни в оформянето на езика и културата на Русия са премълчани, трябва да се признае и това, че през XIX век за нас са казани доста добри неща от посетилите земите ни руснаци.Следните цитати отразяват мнението на пътешественици, свещеници и др. дошли от Русия у нас:


Изобщо у българите е очевидна силната страст към знанието, което те и натрупват. Постоянство в стремежите  - това качество като че ли им е вродено. Откакто българите решили да откриват самостоятелно чисто български училища, гърците започнали да ги ненавиждат и всячески се стараели да им попречат.

Но ако, от една страна, и старите българи срещат с радост делото на народното образование и се съгласяват на различните полезни нововъведения, от друга страна, те не се разделят със своите патриархални привички. В домовете им -безукорна чистота, навсякъде цари спокойствие, към главата на семейството всички изпитват безгранично уважение и послушание. Изобщо българите са много гостоприемни- качество на всички славяни. Гостоприемството им е още по-хубаво, защото е просто и естествено. Като предлагат най-доброто на своя гост, те се стараят да му предоставят всички удобства. Услужливостта на старците стига в този случай до наивност.

О.Лернер  


Българският народ е достоен да бъде почитан и хвален. Той е гостоприемен и милостив, много е усърден към светата църква, обича красотата на божиите храмове и е толкова ревностен към светите места - към Светата гора Атонска и към светия град Ерусалим, че превъзхожда всички останали християни -гърци, сирийци, грузинци, сърби, власи, молдавци и дори русите.”

Партений Монах  

Маргарита Кожухарова, Руски пътеписи за българските земи XVII—XIX век, София, 1986



През ХХ век на редица руски лингвисти се отдава да проучат подробно българския език. Изводите, до които стигат учените смайват не само руснаците, но и българите, които поради извършения от Османската Империя страшен геноцид са забравили славното минало на държавата си. Отхвърлилия сатанинското иго българин вече може да прочете, че благодарение на дедите му, други народи са получили култура, писменост, а дори и религия:

Влиянието на българския език се чувства у русите и сърбите още извънредно силно чак до 18 столетие, това влияние отслабва едвам в 19 столетие, когато народно езикови елементи навлизат в литературата на тези два народа и изместват влиянието на старите черковни въздействия. Тези въздействия са били особено силни защото и руският черковно-славянски език показва твърде много български и то отчасти направо източно български елементи”.  

М. Фасмер, Die Bulgarische Literatur im Zeitalter des Zaren Simeon und ihre Bedeutung für die Orhodoxe Slawenwlt, Berlin, 1929


Когато в края на 10 столетие в Русия беше прието официално гръцкото християнство, неговите разпространители в руска земя бяха главно български духовници. По този начин българският език стана основа на руския черковен и руския литературен език.

М.Фасмер, цитиран от М.Попов, Българскиятъ народъ между Европейскитѣ Раси и Народи, София, Придворна Печатница, 1938



"Руските ръкописи понякога са копия на разкошни български книги от времето на цар Симеони и цар Петър. Такъв е например известният Сборник на Светослав (1073), който представлява препис от оригинала, написан за цар Симеон".

Михаил Тихомиров


"Ортографията на нашите (т.е. на руските, б.а.) ръкописи от средата на XV век е отражение на ортографията на южнославянските (по-точно на среднобългарските) ръкописи. Ясно е, че между средата на XIV и средата на XV век руската писменост е попаднала под твърде силното влияние на южнославянската писменост и в последна сметка се е подчинила на това влияние".

Алексей Соболевски


"България през XV век като цяло е този огромен център, през който преминава византийското влияние в Сърбия и Русия, център, през който това влияние получава своята славянска окраска, укрепило се в многобройните преводи, в които е отразена писмената реформа на патриарх Евтимий.

Дмитрий Лихачов 


"Въпросът за литературното влияние на България върху стара Русия още не е разглеждан във всичката му пълнота. Установено е обаче, че не само през първите векове след Владимира, но и през късното средновековие българската преводна и оригинална книжнина е намерила широко разпространение из руските земи: почти всички известни днес книги от старата българска литература се знаят по руски или намерени в Русия преписи".

Петър Мутафчиев


Истината не може да се крие вечно. Този, който е разпространявал добро и светлина ще получи наградата си за това. На доста хора вече е ясно, че ние българите сме народа на Прометей, че ние сме носителите на искрата на познанието. Страшните ужаси, които сме преживели по време на дългата ни история не са случайни. Силите на тъмнината не обичат тези, които чупят веригите и дават свобода на човешките души.

Враговете на истината, тези, които са изпълнени със злоба и ненавист също ще получат своето възмездие. Злото не прощава дори на своите служители. Този, който се докосне до чернилката остава белязан завинаги от нея като неин роб. Такъв индивид губи душата си, губи сърцето си, губи всичко, което го прави човек.

Пазете се от омразата, пазете се от злобата, те са отрова. Проверявайте преди да се гневите, изпълнете се със спокойствие преди да съдите. Може да излезе така, че се гневите на приятел в последствие на хитри интриги на скритите в сянката мошеници.

Ние сме народ на светлината, ние сме народ от благородници, а благородството задължава. Да, длъжни сме да сме силни и да помагаме на по-слабите сънародници. Длъжни сме да бъдем откровени, смели хора, които не се боят да кажат истината. Длъжни сме да се извисим над дребнавостта и егото си. Такива са благородниците, техният живот не е лесен, но благородникът не търси лесното.





48 коментара:

  1. Драги Павле,

    Четох статията ти със сълзи на очи. Да! Убеден съм, че в миналото сме били такива. Вярвам, че и днес в Родината ни има много достойни наследници на старите българи. Но не мога да си обясня, защо е трябвало да преминем през месомелачката на турското робство, което ни е унищожило. Нали няма нищо случайно? Следва период, в който пречупената тревица се опитва отново да се изправи, но скоро я връхлита проклятието на комунизма! Ще намерим ли дързост в себе си отново да станем предишните българи? След като толкова пъти сме омерзявани и стъпквани? Благодарим ти, че ни даваш кураж чрез спомена за нашите прадеди! Но ще успеем ли да намерим сили и решимост отново да достигнем до тяхното величие ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Силата се добива с изпитания, а ние често сме подлагани на изпитания. Сигурен съм, че ще намерим дързост да се върнем към себе си, всъщност много от нас вече са го направили. Доброто и благородното са навсякъде, макар медиите да си затварят очите за това и да насочват вниманието ни към утайката.

      Поздрави!

      Изтриване
  2. Спароточе, кои са тези сили на тъмнината? Става ли да поясниш, защото не на всички им е ясно, както им е било ясно преди стотици години? Докажи, че не те тресе толерастията, защото от известно време точно това ме съмнява в теб. Докажи, че не си агентче на службите и дезинформатор. Искам да поясниш какво е общото между най-големите предатели в историята ни - Юда Искариотски, Лазар коен и Соломон Паси. Айде не трябва да те е страх от лепване на етикети. Христос ги заклеймява, та ти скриваш колко са вредни тези чеда. По-голям християнин би бил човек който казва истината напълно, а не ако я скрива с неква псевдо-'миролюбива' толерантност.
    Толерантността и Апатията са последните признаци показващи, че едно общество умира. Нали знаеш...

    ОтговорИзтриване
  3. "Ние сме народ на светлината, ние сме народ от благородници, а благородството задължава. Да, длъжни сме да сме силни и да помагаме на по-слабите сънародници. Длъжни сме да бъдем откровени, смели хора, които не се боят да кажат истината. Длъжни сме да се извисим над дребнавостта и егото си. Такива са благородниците, техният живот не е лесен, но благородникът не търси лесното."

    Вярно е!
    Но,докато от историческата сцена на България не слезете вие,които обслужвате руски интереси,истинската наука ще мълчи.Заклето е!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много злоба си събрал във себе си, тя ти пречи. Аз нито не се намирам на историческата сцена, нито обслужвам руски инетреси. Да се представят казани от руснаци положителни неща за българите не е защита на чужд интерес. Ако мислиш това наистина, то здраво си я загазил.

      Изтриване
    2. Драги Павле,

      Всеки средно развит интелектуално човек би открил, че обвиненията към теб в защита на руски интереси са абсолютно несъстоятелни. Нещо повече, обвиняващият анонимен се манифестира като отявлен русофоб и дори ни „заклева“, че докато и ние не станем такива, световната сила, от която зависи „истинската историческа наука“, няма да допусне истината да възтържествува !
      Ти имаш известни основания да не отговориш на предишния „просташки“ коментар, но въпреки неприемливата му форма, струва ми се, че в него има голяма доза истина! Нещата в България протичат така, като че ли действително срещу народа ни съществува обмислен заговор, целящ неговото унищожение. „Просташкият“ коментар ни дава едно обяснение, над което си срува сериозно да се замислим. Защото, ако един народ в борбата си за самооцеляване лежи само на отдавна отминала слава, без да реагира срещу метастазите, които го разлагат, трудно ще избегне фаталния край !

      Изтриване
    3. В никакъв случай не бива да се разчита само на старата слава, това дори би било вредно. Точно за това казах - благородството задължава. Ако ние стремим към каляване на характера си и сме сплотени, ако се обичаме и защитаваме, то какъвто и заговор да има срещу нас, ние ще оцелеем.

      В природата е така - хищникът напада болни, слаби и непредпазливи животни. Те са осъдени да бъдат изядени, такова е естеството на живота.

      Силата на обществото зависи от силата и духовните качества на индивида.

      Изтриване
    4. Ако патриарх Евтимий, който безспорно е бил идеал за упоменатите от тебе качества, можеше да ти отговори, би ти казал, че силата на обществото зависи най-вече и от това – да познаваш враговете на народа си, за да можеш да парираш адекватно техните коварни намерения ! ! !

      Изтриване
    5. Ти и да познаваш враговете си, ако не живееш в сплотено общество, все е тая.

      Изтриване
    6. Приемам мнението ти, Павка, абсолютно си прав! Осъзнавам, че задача номер едно е сплотяването на народа ни. Това никак няма да е лесно, защото носталгията по социализма, когато всички бяхме равни, но мнозина бяха значително по-равни от останалите, е огромна !

      Изтриване
    7. По времето на социализма имаше илюзия, че всички сме равни, реалността бе различна. Животът на управляващите и техните деца бе различен от този на останалата част от населението. Управляващите можеха да си позволят западни автомобили, ние чакахме с години за лада и москвич. Управляващите пращаха децата си на запад (Георги Пирински е учил в САЩ), а обикновения човек не можеше да отиде никъде, било то само за културен туризъм.

      Днес ние можем да се сплотим, не е нужно да сме еднакво богати, или еднакво бедни, а да обичаме българщината еднакво. Ако духовността е на високо място в обществото, богатите ще са закрилници на бедните и ще се стараят да им помагат, а не да им дерат кожата както е днес.

      Аз имам усещането, че новото възраждане започна, същото усещане го имат още много хора, значи е така.

      Изтриване
    8. Г-н Серафимов,
      вярно е че трябва да се обединяваме въпреки социалния си статус или местоположението си.
      Много интересна концепция чух за немския национал социализъм.Хитлер е казвал така :"Комунистите искат богатите да бъдат разграбени за да се помогне на бедните.Капиталистите искат бедните да бъдат разграбени за да се подпомогнат богатите. А германците трябва да се обединяват и да си помагат независимо от социалния статус.Бедните трябва да помагат на богатите,а богатите трябва да помагат на бедните" или нещо от този род.Понеже го чух от друг човек и навярно не е много точен цитат.Но идеята е невероятна.Не съм запознат много със възрожденската ни история.Но от малкото колкото знам,е имало някакъв подобен социален ред,където независимо от това бедни или богати,всички са участвали за по-добрия живот на етноса.

      Изтриване
    9. Сънародниците наистина трябва да си помагат несависимо от благосъстоянието си, това е единствения начин да оцелеем като народ. Днес се води нова война за територии и природни богатства, ако не осъзнаем, че сме белязани да бъдем изтрити от лицето на земята и е наложително да си подадем ръка и да се обединим, наистина ще изчезнем.

      Изтриване
  4. =Ние сме народ на светлината, ние сме народ от благородници, а благородството задължава==

    Спомням си ,като попаднах в една международна група от чехи и българи. в СССР. .Чехите направо се подиграваха с немотията на руснаците ,които се редяха на опашка за масло .Спомням си и за отношението на един чех,който имаше за жена българка.Толерантност и разбиране от наша и негова страна и арогантност от другите. Даже словаците бяха по арогантни от чехите.Руснаците и българите се отнасят с уважение едни към други. Но не така стоят нещата с управляващите в Русия към България.Вярно, че това беше точно където сега се бият на стотина километра от Донецк..Там бяха повече местни украинци.Пришълци бяха руснаците в заводите им.Още 1983 г. се чувстваше едно разпадане в обществото им.Нещо като у нас сега. Кражби,проституция , наркомания,банди..
    Светът тепърва се запознава с българите. Прави ли ви впечатление че Турция и Гърция са членове на НАТО от преди , а командния център се разполага у нас. Вярно е че сме свързани все още с тайните служби на Русия ,но все пак избраха нас пред тях.
    Българинът се държи с достойнство,българинът е войник, на него може да се разчита че ще спазва договорите които е подписал.Така бяхме и преди , така сме и сега.

    Рорик .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Толерантността и арогантността са си качества, които са типични за представителите на всеки народ.

      Изтриване
    2. Чичко Рорик,

      Не ти ли идва наум, че избирането на България за команден център може да има само геополитически и стратегически причини!
      На кого може да се разчита, на тебе ли или на мене !? Ако ти си се клел на НАТО и си се подписвал, аз нито съм се клел, нито пък ще се кълна във вярност на чужда държава, както и не съм подписвал договори, които биха могли да бъдат насочени срещу сигурността на собствения ми народ!
      Не е лошо като правиш гръмки изявления да не изпускаш бусолата !

      Изтриване
  5. Тадей. Господин Серафимов може да ме изтрийте, Но не мога да не си го кажа. За България говоря в минало време, така ми се струва поне. Оня ден гледах по една чупена телевизия филм за старите църкви. Исках да видя накрая от коя година е филма но много бързо го съкратиха. Гласът на ,,професора,, ми се чу като по-млад, Предполагам, че филма е някъде от 70-те години. От него /филма/ разбирам, че словото, писмеността, религията и едва ли всичко сме взели от руснаците. Разбирам, че България е мъртва, но все пак роснаците да ми се пишат за татковци, не до приемам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не виждам защо трябва да премахвам коментара Ви. Той е напълно нормален, няма обидни думи, няма нападки. Не мога да дам добър отговор на коментара Ви понеже нито зная по кой канал е излъчен филма, нито съм запознат със съдържанието.

      Макс Фасмер е все още на уважение в Русия, а именно той излезе с твърдението за българското влияние върху руския език, а и религия.

      Какво казват индивидите следващи политически поръчки няма значение.

      Изтриване
    2. Господин анонимен,
      Първо, Вашето „разбиране, че България е мъртва“, е Ваше собствено усещане. И второ, преценявайки достойнствата на Вашето писмено изразяване добивам усещането, че най-вероятно сте изучавали българския език в Русия, а не в България.

      Изтриване
  6. Извинете. Искам да пусна един въпрос за размисъл. Ирак анексира Кувейт под предлога, че са сънародници. Росия се стреми да си пресвои част от Украйна. Интиресно ми е дали американците ще скокнат да защитават кримският полуостров, както защетиха ковейт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирак никога не е анексирал Кувейт, а предлогът за войната не бе родството на двата народа. Под давлението на определени кръгове, Кувет започна да източва нефта на Ирак в граничните райони. Няма суверенна държава, която да търпи ограбване на приородните й ресурси. Кражбата на нефт бе причина за войната, не общия произход на арабското население на Кувейт и Ирак.

      Изтриване
    2. Ако рОсия е имала намерение да си прЕсвоява част от Украйна, досега да си е прЕсвоила цяла Украйна. Ако американците решат да скокнат толкова далече, за да защЕтят Крим, никак не е ясно след като се приземят дали ще могат изобщо да станат!

      Изтриване
    3. Крим винаги е бил ябълката на раздора, мястото е стратегическо, всеки иска да го притежава, въпросът е дали всеки е готов да плати цената.

      Изтриване
  7. Анонимний юроде (от 15.03.2015. 17.19ч.),с изброените от тебе индивиди сте от едно котило.

    ОтговорИзтриване
  8. Браво Павле! Още преди доста време ти бях казал, че би било добре за България да има политици като тебе. Осведомеността, с която разполагаш, говори че не съм се излъгал. Но тогава пък бихме те загубили на научния фронт. Де да имаше повече такива българи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за добрите думи, но аз не ставам да политик. Човек трябва да се занимава или само с история, или само с политика, както впрочем сам Вие казвате.

      Българи като мен дал Господ, аз лично познавам не един и двама.

      Изтриване
    2. https://www.youtube.com/watch?v=gh99oKicPMY

      Изтриване
    3. https://www.youtube.com/watch?v=gh99oKicPMY

      Изтриване
  9. НЕЗАВИСИМО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИВИДНОСТИ БЪЛГАРИНА Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ ДУХОВЕН МОНАРХ НА БИТИЕТО СИ

    ОтговорИзтриване
  10. НЕЗАВИСИМО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИВИДНОСТИ БЪЛГАРИНА Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ ДУХОВЕН МОНАРХ НА БИТИЕТО СИ

    ОтговорИзтриване
  11. - СПАРОТОК И КГБ. КРАЯТ НА ЕДНА ЛЪЖА.
    Да изясним как действат службите на КГБ, които заедно с помощта на тролове от ОМО-Илинден са решили да прецакат българската история и идентичност.
    Добре подготвен по история агент на КГБ пуска лъжи, че БАН, Златарски и бълга...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Истинска ирония е това, че бившият милиционер Кирил Милчев клевети хора, които са били репресирани по време на тоталитарния режим, времето, през което Кирил Милчев бе назначен на сладка работа от тоталитарната власт. Крадецът вика - дръжте крадеца :)

      Изтриване
  12. България е дала на Русия държавността;
    Киевското княжество е с българска закваска или направо е българска държава. От него са се нароили руските княжества на север, в земите на фините, известни по-късно като руси;
    Българите са дали на русите през Киев писмеността – и глаголица и кирилица, а оттам и езика;
    Българите са цивилизатори на Русия от югозапад през Киев и Преслав и от югоизток през Волжка България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, спокойно можем да кажем, че българите са цивилизатори на Русия.

      Изтриване
  13. Българите са дали на русите коня и неговото ползване – “ееех, руссская тройка”. Неслучайно русите имат две синонимни думи за кон – лошадь и конь, едната с български произход;

    Българите са покръстили Киевското княжество, а оттам и Руските княжества, макар Византийската Православна църква да не е признала това за канонично и да е извършила “официално” кръщаване две години по-късно. Но български свещеници и книжници са свършили истинската работа;

    Българите са дали на русите не по-малко от една трета от човешкия състав на руския народ, и то цивилизованата една трета – умели земеделци, сръчни занаятчии и строители, търговци, пълководци и интелигенция.
    500 от най-знатните фамилии на Русия са с български произход.
    Гордостта на Русия.
    Признание на руснаци!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Именно, български свещеници и книжовници са извършили покръстването на Киевска Рус. Не е никак случайно, че първите руски светци са носещите българска кръв Борис и Глеб.

      Изтриване
    2. Г-н Неделчев ,от последствията на анализи и констатации ,като вашите са се страхували и страхуват най-могъщите служби в Царство Русия , после СССР , а сега и Руската федерация , тези които отговарят за тяхната национална сигурност .
      За тях е недопустимо реализирането на първия български национален идеал след Освобождението - Обединението на всички земи населявани от българи в една държава . Защо ли ? Ами защото реализирането на този идеал е първата стъпка към възстановяването най-мощната държава на Балканския полуостров - тази на българите . Последствията от това за руската страна са лесни за прогнозиране.
      Когато на 9 септември 1944 година България най-сетне падна в абсолютната власт на Сталин , на руската страна се даде възможност да се разправи брутално с Българската държава и тогавашния български елит - от Царя и Народното събрание до обикновения даскал и поп във всяко българско село . Приказките и оправданията от сорта на ама , че били фашисти , били изедници , били кръволоци и империалисти са приказки на които се хващат само глупаците , да това е истината , Народна република България беше страната на послушните овчици - които папкат вкусна тревица и имат осигурена топла кошарка и нищо повече. "Не бойте се деца за утрешния ден "
      Руската държавна политика не е сама , такива са и политиките на Сърбия , Гърция и др. Изобщо всеки възход на българската държава носи негативни последици за тези държави .
      Между другото за да успокоим страстите искам да кажа , че трябва да отдаваме всяка година почит на хилядите загинали за българското освобождение руски войници , които съм сигурен , че в мнозинството си са били убедени в справедливата си кауза за освобождението на своите братя християни .
      Руската страна брани своите интереси , Сръбската също , Гръцката по същи начин , а ние какво трябва да правим , а ?

      Стоян Шопов

      Изтриване
  14. Български летописи - Джагфар тарихи дават съществена информация за Киев, носещ името Бащу в рамките на Велика България и походът на Кубратовия брат Шам-Бат на запад: „От Бащу, Шам-Бат, с войска от българи, и анчиевци, в тази година отиде на поход срещу Аварите. Похода се оказал успешен. Шам-Бат завладял част от територията на Авария, (Чехия, Словакия, Полша, Прибалтика, Австрия и част от Войводина), и провъзгласил свое собствено Канство под името Дулоба /622-655г./ - област на Дуло. Славяните почитали Шам-Бат като светец, защото той ги избавил от аварското робство и винаги му помагали във всичко. Кубрат помолил Шам-Бат, двете държави да се обединят, но той отказал и затова Кубрат му дал прозвището Кий (отцепник,краен)”. В основата на това прозвище стои индоевропейскиат корен *Ki – край / за място/ и то означава крайна, отдалечена от центъра на държавата територия. Владетел на такава територия е Шам-Бат и такъв град е Киев, отнесено към географския център на Велика България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Г-н Неделчев, аз лично не смятам Джафгар тарихи за достоверна. Шамбат не е българин, а евреин

      Moses states that King Hracheye (fierce eyes) joined Nebuchadnezzar in his first campaign against the Jews, and took part in the siege of Jerusalem. From among the captives he selected the distinguished Jewish chief Shambat or Smbat (Sabbat) and brought him with his family to Armenia. From this Shambat the Bagratuni claim descent; and "Smbat" often occurs as a prænomen in the family. Vaharsaces I. (2d century B.C.) granted Shamba Bagarat, his counselor, "the mighty and wise man from among the Jews," the hereditary office of placing the crown on the king's head at the coronation. It is said that Bagarat with his regiments took part in the campaign of Vaharsaces against the Macedonians. When Vaharsaces built a temple in Armavira, he in vain requested the Jew Shamba Bagarat to renounce the Jewish faith and to worship the idols. Arsaces I., son of Vaharsaces.

      http://www.jewishencyclopedia.com/articles/2355-bagratuni

      Изтриване
  15. Господин Серафимов Обаждам се за последно. По нагоре бех допуснал три грешки, втората и третата са /lapsus caleme/, но първата, /рОсия/ е умишлена, вие по-добре бихте обяснили, защо е така. Искам, ако е възможно, да цитирам две сентенции. Първата е може би на американец чието име не помня; ,,Миналото не е мъртво, ТО ДОРИ НЕ Е МИНАЛО. Втората е на моя милост. Разправият,така било преди така било сега, Господа, не разбрахте ли, че се возим в един и същ автомобил от 7-десетилетия, само че едната група гледа през левите прозорци, другата през десните. А сега, минута за размисъл. Сбогум господа.

    ОтговорИзтриване
  16. ОБЩОТО БЛАГО Е ЕДИНСТВЕНАТА И ИЗКОННА ЦЕЛ НА ОСЪЗНАТИТЕ БЪЛГАРИ СВЕТЛИТЕ ВЕСТОНОСЦИ СА СРЕД НАС

    ОтговорИзтриване
  17. Скъпи сънародници,

    Моля Ви, имайте предвид, че досега блогът е бил все пак един сериозен форум, защото напоследък изглежда, че всеки започна да се изхожда в него, както му скимне !

    ОтговорИзтриване
  18. Уважаеми господине ,
    Анонимен16 март 2015 г., 12:55,
    Не исках да политизирам темата, която е за доброто отношение на руския народ към българския.
    За това коментара ми беше на битово ниво.Колкото до сигурността на страната ни ,мненията на различните хора са различни. Само че от коментарите ви не разбрах какво е вашето. Колкото до геополитическите и стратегическите причини , сте на грешни позиции .Техниката толкова е развита че всяка информация може да се насочи , на където и да си реши някой.
    Но не можете да ме лишите от гордостта, която изпитвам от добрите постижения на българите по света , независимо в коя политическа орбита сме.Отношението на света, в това число и на руснаците към нас се основава на качествата, които притежаваме като народ.
    Явно никога не сте подписвали договори и никога не ви се е налагало да ги спазвате.
    Но както каза г-н Серафимов , всеки народ си има и "черни овце", от което не следва да се правят грешни заключения за даден народ. ..

    Рорик .

    ОтговорИзтриване
  19. Здравей,

    Предварително се извинявам, че линковете са много, но сега открих този сайт и реших, че ще ти е от полза...

    "DNA evidence shows surprise cultural connections between Britain and Europe 8,000 years ago":
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/02/150227084555.htm

    "The first fine-scale genetic map of the British Isles":
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150318145420.htm

    "Аre you a descendant of Genghis Khan? Millions of modern men descendants of 11 Asian dynastic leaders":
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150309082930.htm

    "Genetic study revives debate on origin and expansion of Indo-European languages in Europe":
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150304075334.htm

    "Excavation reveals ancient town and burial complex in Diros Bay, Greece" ("...the most surprising discovery was a Mycenaean-period burial structure..."):
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150304152659.htm

    "Откриха скелет при разкопките в центъра на Варна":
    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1408075

    ПОздрав!

    ОтговорИзтриване