12.02.2017 г.

ИЗВЕСТИЕ ЗА ВРЕМЕННО ПРЕКЪСВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА МИ


От 2009 година публикувам свои работи засягащи историята на народа ни. През този период от време се е случвало неколкократно да прекъсна за двадесетина дни, или за месец. Сега обаче ще преустановя дейността си за по-дълъг период. Налага се да се оттегля за около три месеца.

Основната причина е прекомерната ми заетост. На този момент ми е трудно да съчетая професионалните ангажименти с писане, публикуване и дискусии. Наложи се да поема доста извънредна работа, за да мога да погася сметки, а и други непредвидени разходи. 

Казват, че лошите неща винаги идват по няколко наведнъж. Поне в моя случай това се оказа вярно.Не само се появиха нови разходи, но и голяма част от архива ми бе откраднат от недобросъвестни хора. Благодарение на приятели, вече успях да въстановя до известна степен загубеното, но съм твърде далеч от въстановяването на всичко, което ми бе отнето.

Малко по малко това ще стане, за три месеца извънредна работа ще успея да събера достатъчно средства, за да закупя нужните книги, а и да създам нова интернет страница за древната ни история-нещо, което съм планирал отдавна. Новата страница ще е всъщност енциклопедия, от която всеки ще може да черпи сведения за тракийския език, племена, царе, материална култура и т.н.

Уверен съм, че ще се справя с ангажиментите  си и в средата на месец май ще съм в състояния да започна отново с публикациите. Планирал съм дванадесет нови статии, вярвам, че ще са интересни. Ето  названията на работите, които възнамерявам да публикувам:

*СВЕДЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТ ДРЕВНОСТТА ДО НОВО ВРЕМЕ

*КОЙ СЪЗДАДЕ НАЙ-СТАРИЯ КАЛЕНДАР В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО?

*ТАЙНИТЕ НА САМОТРАКИЙСКИТЕ НАДПИСИ

*ИЛИРИ, ТРАКИ И СКИТИ – ПО СЛЕДИТЕ НА “ИЗЧЕЗНАЛИТЕ” НАРОДИ

*ПРОИЗХОД НА ТИТЛАТА ТАРКАН

*НАДПИСЪТ ОТ ЛЕМНОСКАТА СТЕЛА

*ХАЗАРИТЕ И ВИЗАНТИЯ

*ПОТОМЦИТЕ НА БОГОМИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

*ИЗМАМИ ИЛИ ГРЕШКИ В ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТЕОРИИТЕ

*ТРАКИЙСКИТЕ АЗБУКИ

*ИЗЧЕЗНАЛИТЕ И УНИЩОЖЕНИ НАДПИСИ – СЛУЧАЙНОСТ, ИЛИ ПОСЛЕДСТВИЕ  ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ВРАГОВЕТЕ НИ?

*РАННОТО ХРИСТИЯНСТВО И ТРАКИЙСКАТА РЕЛИГИЯ

Надявам се, че всичко ще се развие по план и в средата на май ще започне излизането на новите публикации. Дано да няма проблеми с изграждането на новата страница, тя със сигурност ще е от полза на много хора. Казвал съм го често, но ще го кажа още веднъж – “Българите са умни, нужна им е само база за сравнение и сами ще разберат каква е истината”. 

Точно за това, около девет години се опитвам да дам алтернативна инфомация. Представям данни, които са игнорирани от професионалистите, а именно тези данни показват миналото ни в нова светлина, обясняват всичко по логичен начин.

След като анропологични изследвания от 1938 и 1959 г. доказват, че повечето от нас носят същтата кръв както Залмоксис и Орфей, то сведенията на треперещите от омраза и определящите ни за нашественици  византийски летописци, са без значение. Щом като други антропологични изследвания от 70-те и 80-те години на ХХ век, определят траките от времето на Античността за потомци на балканското население от Неолита и последвалите го епохи, то колкото и да не им се иска на определени хорица, истината е, че ние сме пълноправни наследници на тези, които създадоха първата цивилизация в историята на човечеството изобретявайки писмеността, колелото, ставайки първите успели да обработят златото.

Дедите ни дадоха религия на гърци, римляни и келти, създадоха ии първата човеколюбива доктрина. Не е никак случайно, че българските богомили са наричали себе си чисти. Това название е древно, така, по сведения на Страбон, са се наричали и посветилите се на духовното сред мизите, хилядолетие по-рано. Същите тези мизи, които в продължение на 1100 години, различни автори отъждествяват с българите.

Жалко е, че много сънародници не знаят тези неща. Липсата на информация позволи на различни спекуланти да омаят доста от нас и ще мине дълго време преди последствията от новите заблуди бъдат отмити. За да не се налагат нови заблуди, трябва да се разпространяват данните, които определени автори предпочитат да премълчат. 

Имам два блога, сраница и стена във Фейсбук, а през май ще се появи и нова страница-енциклопедия. Това само по себе си е нещо скромно, но дори и малката искрица помага.

Някои наричат усилията ми Донкихотовска борба. Да, вярно е, борбата е неравна, нямам възможностите и средствата на тези, които определят старите българи като азиатски пришълци и народ различен от траките. Нямам влиянието на тези, които задължават ученици и студенти да учат теории създадени от чужденци, за интересите на чужденци. Нямам спонсори от чуждите лобита, но пък съм българин, а един българин не бяга от битка, колкото и неравна да е тя.

Събрах доста приятели и съмишленици, а с тяхна подкрепа победата е сигурно. Изградих екип, който ще продължи дейността ми в случай, че ми се наложи да прекъсна завинаги с писането. Никой не е от желязо, лишенията от почивка, пренатоварването и т.н. си оказват влияние. Въпрос на време е когато ще предам щафетата на други, по-млади, по-силни и надявам се добре подготвени.

Желая на всички свои приятели и читатели весело изкарване на празниците през март, април и май. Бъдете здрави, отделяйте време за семейството и близките си, животът е кратък и всеки миг трябва да се оползотвори. Дарявайте от времето си само на тези, които заслужават.

186 коментара:

  1. желая ти успех Павка и ще чакам с нетърпение новата страница!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Новата страница ще е интересна, приготвил съм интересни неща, Укипедия може само да завижда.

      Изтриване
    2. Надявам се в енциклопедивта ти вече да присъстват точните източници кой кога къде със снимка на въпросен текст за нещата, които твърдиш в статиите си. 'га имам средства, бих платил за труда Ви - тия подробности един ден ще трябват, 'га лъжите стигнат до съд, отсъждане, когато бъдат адресирани световни университети, институции, медии, геополитици да поправят реториката/ речта си спрямо българите и нам подобни (ареала/ земите от Епир до Украйна)

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Как няма да дерзая, та от името дерзеи-дръзки идва името траки!

      Изтриване
    2. Успех да си силен жив здрав пиши все ще се намери кой да те чете!искрата запалва огъня!

      Изтриване
  3. Ако има с какво да ти помогна и зъзстановя готово

    ОтговорИзтриване
  4. Бог е с този,който влага душата си в делата,които върши,а ти го правиш с неугасващ ентусиазъм,за това мисля,че плануваното ще се случи,въпреки всичко и всички,които се опитват да те спрат.Имаш подкрепата на приятелите и съмишлениците си,за това не се съмнявай и за миг в силата си! Не си сам,не губи увереност!Успех и Господ да е с теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като има някой Божията помощ и подкрепата на приятелите, всичко се постига!

      Изтриване
  5. Успех Павка, след недълго отново ще сме заедно !!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за всичко, което правите. Ще чакам с нетърпение новите Ви публикации. Желая успех и в личните дела.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравей, Павел ! Преди всичко искам да те поздравя за усилията които полагаш в твоята неуморна професионална работа през последните десетина години. Вложил си много труд, натрупал си много опит и познания, които дават своите позитивни резултата за всички, интересуващи се от културна история, от истината за нашите предци, от съдбата на Българския етнос и другите народи в Европа и Средиземноморието. Искрени поздравления за новите начинания и най - вече за новата страница - Енциклопедия. Вярвам, че тя ще бъде интригуваща. Очаквам с нетърпение твоето завръщане. Не се отказвай от изследователската работа - ти имаш дарбата за това и стъпка по стъпка, малко по малко биха могли да бъдат създавани интересни теми, по въпроси които досега никой не се е осмелявал да отвори. Най - сърдечни приятелски поздрави !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирена, аз нямам ни най-малко намерение да се отказвам. Сега просто е трудно да се продължи с писане и публикуване, най-разумното е да започна отново, когато ангажиментите ми са намалели.

      Изтриване
    2. Аз имам намерението да пръсна по сета неотваряните досега спаротокови теми. Колкото и да си ги говорим помежду си, кел файда (що ни ползува), ако енциклопедия Британика и тия, дет въртят света на малкия си пръст (геополитици) продължават да ни качат по баирите на Азия и бутат из Припятските (украинско беларуските) блата!!!

      Изтриване
    3. Пиши малко по-грамотно, че излагаш българите и намаляваш тежестта на блога!

      Изтриване
  8. Успех във всички начинания. Адмирации за всичкото това време и труд, отделени на една кауза, обединяваща народа ни.

    ОтговорИзтриване
  9. Павел, нека Бог да излее здраве, мъдрост и любов над теб и семейството ти! Желая успех в начинанието!

    ОтговорИзтриване
  10. Павеле,ти си един от най-достойните българи на този свят!Поклон за всичкия ти труд до тук!

    ОтговорИзтриване
  11. Желая Ви успех и благополучие в личен и професионален план. Бъдете благословен за "просветлението" на душите ни и на ИСТИНАТА за Българите! Рени франгова

    ОтговорИзтриване
  12. ...жив да си ми,Братко ! Успех !

    ОтговорИзтриване
  13. Недоумявам?! Ако става въпрос за финансови затруднения, не можем ли да помогнем ние, четящите този блог? Има ли някой, който да предложи как могат да се събират, отчитат и контролират доброволно събрани средства за каузата "Истинската българска история". Заслужава си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, но ще се справя и сам. На този свят нищо не идва случайно, всяко изпитание има някакво предназначение. На проблемите не трябва да се гледа само като на нещо негативно, а също като на едно горчиво лекарство, което ни помага да станем по-силни.

      Изтриване
    2. търсете по света меценати с произход от нашия трако = славяно = бЪлгарски ареал от Епир до Украйна, които да бъдат приобщени, особено богати бЪлгари по света - що ще правят мънгизите си, кат измрат!!!

      Изтриване
  14. НАДПИСЪТ ОТ ЛЕМНОСКАТА СТЕЛА - ТОВА Е ЕДНО ОТ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА!

    Успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, предизвикателство е, но някои неща са толкова ясни, че съм удивен как професионалистите не са ги забелязали. Името на починалия е Ванал Асиал, а Венел, Асий са тракийски имена, този паралел обаче не е отбелязан от лингвистите. Те поне превеждат правилно думата аралио като орел...За останалото - като се върна в блога :)

      Изтриване
    2. "Line A5
      ziwai recalls Etruscan ziva- "dead".; see also Line B3."

      Я! Жив било мъртъв. Интересен език ще да е този. ;)

      Изтриване
    3. Кой е източникът за цитирания текст? Ако древните са били по близко до мултивселенската Истина на Квантовата Физика, може би са знаели с по голяма убеденост, че действителността (животЪТ) е след смъртта, а тук е една игра/ опит!!!

      Изтриване
  15. ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ И ЩЕ ТЕ ОЧАКВАМЕ!

    ОтговорИзтриване
  16. Скъпи приятелю,

    Осмелявам се да се обърна така към теб, тъй като отделям голяма част от времето си за участие в „Спароток блог“. Това е единствената ми връзка с теб, а в Библията пише, че ако приятелят ти е в нужда, а ти му кажеш: „Хайде, на добър час и дано Бог ти помогне“, след като би могъл до известна степен сам да помогнеш в материалните му притеснения, не си никакъв християнин.
    В този смисъл искам да те помоля да измислиш начин да запазя съвестта си чиста и да публикуваш твои координати, на които ако изпратя нещо, ще имам абсолютната сигурност, че само ти ще го получиш.
    Благодаря ти предварително!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, но мисля, че ще се справя с проблемите си. В този свят е полезно първо да разчиташ на себе си, чак когато вече си в безизходица, чак тогава можеш да приемеш помощ от други. До този момент все още не съм стигнал до положение, което мога да нарека безизходица.

      Поздрави!

      Изтриване
  17. Георги Танев - Канада13 февруари 2017 г. в 4:59

    Успех! Готови сме да помогнем с каквото можем. Вашето дело трябва да продължи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Моралната подкрепа е напълно достатъчна, с останалото трябва да се справя сам.

      Изтриване
  18. Ще ни липсваш! Успех във всички работи! Лошото идва и отминава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В този, а и в стария си блог съм оставил доста материали, има достатъчно интересни теми, които могат да се прочетат.

      Изтриване
  19. Желая ти здраве и дрьзновение ! ОЧАКВАМ С НЕТЬРПЕНИЕ ДА СЕ ПОЯВИШ ОТНОВО ! БОГ Е С ТЕБ !

    ОтговорИзтриване
  20. Здравей, Спароток ! Бих искала да изразя подкрепа за каузата, която неуморно защитаваш, истините, които осветляваш с вдъхновението и силата на самоотвержен възрожденски будител. Напълно съм убедена, че родолюбието и българизма са едно състояние на духа и ние трябва да се стремим към него постоянно. По - висока цел за нас не може да има, защото каквото посее човек, това и ще пожъне ( Гал. 6, 7 ): думите, постъпките са семената, които падат ежедневно и безследно не ще пропаднат. " Доброто семе е Словото Божие. То ще завладее душата, то ще внесе в нея нов живот и ще произведе е нея първом трева, после клас, и накрая пълно жито в класът. " ( Мк. 4, 28 ) Посятото в Духа е символ на добруване и мъдрост, на спасение и бъднина, на светлина и живот. Силата на словото е неизмерима, тя е благодат и за тези, които го сътворяват, и за тези, които се вслушват и следват. Защото е казано: " Твоето слово е светилник на нозете ми, и виделина на пътеката ми. "( Псалом 118,105 ) Времето на изпитание ще премине с общи усилия и съпричастност ! До скоро !

    ОтговорИзтриване
  21. Благодаря за страхотните статии и ти пожелавам успех. Благодаря, че ни отвори очите и ни разкриваш тайните на нашия произход, никой друг до сега не е палил такава жар в сърцата ни, и никой не ни е карал да се гордеем за това, че сме българи поне от времето на Пайсий. Още веднъж благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарността си е благодарност, но все пак уважи сърдечно мотивираното желание на приятелите ти и дай тук поне един сигурен IBAN. Дай ни възможност и ние да се почувстваме малко повече българи.
      Твой: Орфей

      Изтриване
    2. Прекрасно е желанието да се помогне на сънародник, но аз съм уверен, че мога да се справя. Все пак - благодаря!

      Изтриване
    3. айбан би компрометирало сигурността му; лесно мой да бъде намерен; трябва да е друг начин;

      Изтриване
  22. Нека победи упорството Ви, волята за истината, силата на духа Български!

    ОтговорИзтриване
  23. Изчерпал си се, Спаро! Ха ха ха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В същност не е излишно и профанът да се обажда отвреме-навреме, понеже по този начин духовността на чистия придобива още по-голямо сияние!

      Изтриване
    2. и да е изчерпан, да си почине, има други

      Изтриване
  24. Ако искате да му помогнете си купете от книгите му. Така като гледам не са скъпи 20лв. Пишете в търсачката "книги Павел Серафимов".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Човек трябва да е изкукуригал за да купува книги на някакъв луд. Постоянното парадиране с ДНК анализи не достига до истината, понеже няма база са сравнявана - няма ги маркерите на Залмоксис и Орфей, че да се идентифицираме с тях. Поредните манипулации на Павел ще са все в тази насока най-вероятно. Осъзнай се българино и не бъди наивен и глупав, та ние днес не знаем къде са гробовете на Левски и царете ни, а този образ ще ми дрънка за Орфей.

      Изтриване
    2. Поне покажи малко достойнство и излез с име и лице, да хулиш и клеветиш от сянката на анонимността е долно.

      Изтриване
    3. Глупости, анонимни троле. База за сравнение отдавна има. ДНК анализите на тракийски погребения са публикувани в интернет. Просто трябва да се прехвърлиш от заблудите на XIX век в съвремието, където те очакват големи изненади.
      Книгата на Павел я имам от 4г. И мога да ти кажа, че е много по-убедителна от турко-иранските измислици на същата тема.
      А аз не съм човек, който лесно се лъжа

      Изтриване
    4. Веки се работи по сравнение на сегашните гени с тия от чиляшки останки от древността от земите ни. Но и без туй, по съсредоточеност на ген. маркер е предолно ясно. Двата най многобройни маркера , които при българи и власи, правят 1/2 са със средоточеност Западни Балкани Босна - Косово, не голите чукари на Азия. Това е математика, грешка нема.

      Изтриване
  25. Ние също сме екип в здрава, съвременна координация с позитивна идея към бъдещето. 2017 година за нас и свързаните лица е преломна не само с историята, науката, психологията, българолюбието. Напълно свободно се насърчава и позволява разпространение на продуктите свързани с VM ARMEDIA и която, ще се утвърди по върховете на планетата, не само с показаното.

    Тайните, които ние ще разкрием не само в писмена форма и което, ще бъде направено, ще се запомни от поколенията.

    Продукти, родени от бъдещето.

    АРМЕДИЯ С БЕЗПЛАТНИ ИЗДАНИЯ / 2017 ФЕВРУАРИ

    февруари 12, 2017 АРХЕА, БЪЛГАРИЯ / ПЛАНЕТА, ИСТОРИЯ / РЕЛИГИЯ, МЕДИЯ, НАУКА / ТЕХНИКА, ОБЩЕСТВО, ПСИХОЛОГИЯ / МИСТИКА, СВЕТЪТ ЗАПОЧВА

    ИЗВЪНРЕДНО, ИЗЛЪЧВАТ СЕ ОСНОВИТЕ НА ПРОЕКТ – БЪДЕЩЕ

    /http://bulbg.cloudaccess.host/?p=2257/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, благодаря. Ние тук сме свикнали да пием вода от извора(или ако щете – от изворите).

      Изтриване
    2. Ние сме извор на истинскатата революция, както и в екипната дейност сме здрави до съвършенство на здравината и не сме анонимни - когато си отговаряме един на друг. При началото сме също като жива вода, която тепърва ще се разлива с некомерксиална цел по света, разполагаме с медия покриваща целия свят, за излъчване на продуктите не само на историческа основа и която, е показваща родословието, не на последно място не се занимаваме с Букварино, за да има сълзи слелд това, благодарим за вниманието все пак "Анонимни" ;)

      Изтриване
    3. Армедия, не се види кои сте вдействителност, а казвате че не се криете...

      Изтриване
  26. Здравей Павел,
    Искам да Ви Благодаря за страхотния труд, който полага за откриването на истинската история на Българите. Ще се радвам да помогна с каквото мога на тази така прекрасна кауза. Аз съм web дизайнер и ако имаш нужда от подобни услуги с радост ще помогна на начинанието да открием истината(безвъзмездно разбира се), което вече не е само твоя кауза, но и на нас читателите, които искаме да научим истинската история на нашите предци.
    Ще очаквам с нетърпение да видя нова публикация след тези 3 месеца.
    Пожелавам Ви успех и с нетърпение очаквам завръщането на блога!
    P.S. Може да се свържеш с мен при нужда на milenaleksandrov@gmail.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за предложението г-н Александров, но вече съм ангажирал хора за страницата и не е хубаво да се отмятам от думата си.

      Поздрави!

      Изтриване
  27. Г-н Серафимов, успех с възстановяването на архива и с нетърпение ще чакам новите статии през Май!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да дава Господ живот и здраве, през май ще се появят нови и интересни неща.

      Изтриване
  28. Павка, направи един абонамент към твоя блог и всичко ще си дойде на мястото. Те сметките не разбират от История да му се невиди, затуй дай да си плащаме членския внос и да четем каквото си ни приготвил, защото с друго май не можем да помогнем... "Ловен клуб Диана"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, но кой в днешно време няма финансови проблеми. Аз съм късметлия, че имам възможността с извънреден труд да покрия разходите си и съм благодарен на Господ за тази възможност. Щом имам помощ свише, то е редно и да се справя с изпитанията без да искам помощ от сънародници.

      Поздрави!

      Изтриване
    2. Отдавна сме те разбрали що за човек си, защото виждаме у теб нещо съвсем противоположно на духа на днешното време. Но не ни отнемай възможността и ние да допринесем нещо за делото, а вложи времето за твоя „извънреден труд“ в нещо, което ние не можем – така всички ще спечелим повече!!!

      Изтриване
    3. Благодаря за доверието! Ако искате да помогнете - помогнете на някой, който е в по-голяма нужда от мен. Аз ще се справя, свикнал съм да се боря, но доста наши сънародници са оклюмали. На тези хора трябва да се даде опора и надежда. Когато правиш добро на един, всъщност правиш добро на всички защото така силата на светината расте.

      Поздрави!

      Изтриване
  29. Трудно е на всички ни но трябва да успеем ! Приятелски поздрав.

    ОтговорИзтриване
  30. Лудост е министерството да ме задължава да си купувам учебници които не искам да чета

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лудост е и това - да ни карат да вярваме, че написаното в новите учебници е вярно.

      Изтриване
    2. Защото се пишат от тъпанари като теб, но предвидливо стигнали на службица в държавната хранилка. А ти пак пишеш глупости но само по форумите, усещаш ли разликата?

      Изтриване
    3. До Файтонджията

      А истината е, че се пишат от твоите господари, СОРОСОИДИТЕ, които целенасочено се стремят към унищожението на България!

      Изтриване
    4. А всъщност учебниците са писани от руски възпитаници и отразяват руската теза за българите - татаро алтайската.
      Никой отвън няма интерес от осъзнаване на народа ни.

      Изтриване
    5. За руските учени донякъде е разбираемо, тъй като те смятат, че волжските българи в Татарстан са българи като нас. Само че те там не говорят на български. И започва едно търсене, едно нагаждане, едни славянски претопявания.
      За нашите учени обаче е непонятно защо се хващат на тяхното хоро. Нямат ли собствено мнение? Не могат ли да се развиват, без да преписват трудове на чужди учени?

      Изтриване
    6. Господин Илко Илко, ако позволите една „малка“ корекция: учебниците БЯХА писани от руски възпитаници, когато бяхме под съветския похлупак, но и тогава не се прилагаше такова обезбългаряване на подрастващите, както сега – от машите на световната конспирация!!!

      Изтриване
  31. Прав си, Павка, за лудоста, но още по-голяма лудост е да не използваме ума си и да не застанем зад истината, а тя тепърва ще превзема и изхвърля неистините и митовете, с които са наблъскани учебниците от досегашната ни историография. В този смисъл аз виждам в теб човек за пример, който търси и преследва истината, влагайки знания, познания, мисъл и логика, изследвайки съществуващите документи и доказателства за миналото на предците ни. Затова бих си позволил да споделя своята единица за такъв ЧОВЕК НА ИСТИНАТА - 1 /един/ СПАРОТОК. Това е моето виждане и убеждение по въпроса, тъй като следя и чета твоя труд почти от възникването му и не само него, разбира се. Пожелавам ти успех в начинанията и мисията, с която си натоварен! До скоро! Евгений Тенев

    ОтговорИзтриване
  32. Благодарим Ви г-н Серафимов за лишенията през които минавате, за да публикувате трудовете си.
    Ако желаете се свържете с нас на bulgarianassocaitaion@gmail.com, за да Ви помогнем при изграждането на Уеб Страницата ако използвате wordpress.org
    Ще Ви препоръчам да си направите уебсайт, който да контролирате и да си му правите backup, вместо да ползвате блоговете.
    Това с което Ви помагаме е да споделяме Вашите статии по нашата twitter, google+, facebook страници, които са:
    https://www.facebook.com/BulgarianAssociationNI/

    https://plus.google.com/112779735668698003917

    https://twitter.com/Bulgaria_United

    Поздрави и успехи.

    ОтговорИзтриване
  33. Г-н Серафимов,
    успех в начинанията Ви, леко справяне с възникналите проблеми и съм убедена, че тези, които очакват статиите Ви са в пъти повече от тези, които Ви пишат тук!
    Работата Ви причинява силен стрес у някои читатели.Нека избегнат това. Има прост начин - да не влизат тук, а да си купят учебник по история на България и да го четат, та да им дойде сърце на място.

    ОтговорИзтриване
  34. Госпожо Радулова,

    Лицата със „силния стрес“ не са обикновени читатели, а внедрени подобия на българи, които изпълняват чужди поръчки с надеждата да отслабят съпротивителните сили на народа ни!

    ОтговорИзтриване
  35. Тази вечер – интересни нови археологически открития по БНТ-новините, напълно в духа на Павел Серафимов.

    ОтговорИзтриване
  36. Дано всичките Ви планове се осъществят и пак да сме очаровани от прекрасния свят на нашите предци чрез Вас! Наистина е много важно човек да знае кой е и да не приема зли хора да го ограбват и да хулят рода му. А нашият произход е наистина славен! Същевременно обаче мисля, че крайността да се стига до религиозно превъзнасяне е по-лошо за образа на забележителното ни минало от лъжата на недоброжелателите ни. Както ако някой, като има страхотен баща и като го хвали, стигне дотам да твърди, че е болубог, би превърнал образа но страхотния си баща в гротеска. Фактът, че нашите предци са наричали себе си „Сияйни” и „Чисти” ясно показва, че са се стремели към светлината и чистотата, че са били благородни хора, а не кръвожадни бандити, както са ги описали враговете им. Явно е, че са следвали духа на доброто и възвишеното, а то е в същината на Божия Дух. Такава е истината и тя е невероятно красива, и няма нужда от украсявания.
    А за това, че желаете сам да изкарвате средствата си и че Бог ви дава тази възможност, мога само да Ви поздравя! Най-добрият вариант е да не сте зависим от никого, да не се съобразявате дори с очакванията на съмишлениците си, а да разкривате истината точно такава, каквато я виждате. Бог да е с Вас! И не се преуморявайте ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Българин от работа не се плаши, нали е наша поговорката - Докато си почивам, да взема да оплевя лука :)

      Изтриване
  37. Как гениалният Достоевски още преди 150 години е предусетил зародиша на новите ЕВРЕОПЕЙСКИ ценности, срещу които водят днес борба както руският така и българският народи:

    „...Такива глупости дрънкат! Едва не се сбих...Искат съвсем ДА СЕ ОБЕЗЛИЧИШ и в това намират най-голямо удоволствие! Само ДА НЕ СИ ТИ САМИЯТ, САМО НАЙ-МАЛКО НА СЕБЕ СИ ДА ПРИЛЧАШ! И това именно те смятат за най-голям прогрес.“
    „Престъпление и наказание“ Част трета, I, (някъде по средата)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не се сещам за по - голямо обезличаване на българите от това да ги побратимяваш с руснаците...и да мечтаеш за комунистически интернационал.Айде, да не прехвърляме проблема от болната глава на здравата,а!

      Изтриване
    2. Не се опитвайте да правите свободни съчинения по отношение на „комунистическия интернационал!
      А щом „не се сещате за по-голямо обезличаване на българите“, набавете си най-новите учебници по история и български език в училищата!

      Изтриване
  38. Поздрави Павка. Където е текло пак ще тече. Зад себе си имаш верни, почтени и предани хора. Ти апостол на българите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благословен съм с приятели и за това съм благодарен на Господа.

      Изтриване
  39. Те и руските тролове по форумите нещо са в затишие от наколко дни, явно чакате инструкции от Кремъл или пък дса ви спрели колониалното финансиране.

    ОтговорИзтриване
  40. Редно е да си починете г-н Серафимов.Пък и да дадете малко почивка на троловете ,че и те покрай вас работят без почивка.Обаче се надявам,въпреки че няма да пускате нови публикации,все пак ще погледнете този блог и ще отговорите на един мой въпрос.Той е : дали сте чували за едни хора които изповядват така наречената "Християнска идентичност".Само да поясния за онези които не знаят.Тези хора(предимно май от великобритяния) са християни,които твърдят ,че така наречените хибру от стария завет, не са били това което днес наричаме евреи,а са били а някакъв вид племе от бялата раса.Връзката между траките и тези хора,е в това ,че един от тези хора твърдеше че има връзка между въпросното племе,и всички европейски държави.И най-вече,връзка между великобритания и тези "бели" племенна населяващи ориента и източна европа по онова време.Това което ми направи впечатление не е толкова тези техни твърдения,а по-скоро твърдението ,че великобританците...или по скоро Уелсците са един вид наследници на Троянците.Като правят връзки според една легенда където Брутус(ако му е така името) който се пада някакъв син на един от царете на Троя,който пропътурва цялото това разстояние и се настанява във великобритания и от там идва наименованието Бритяния.Интересното е ,че и те използваха за връзка всички онези племенна който вие използвате за да докажете ,че всички те са траки.Те на същия принцип по свой си начин твърдяха че тези племенна всъщност са един вид роднини или праотци на британците. Та ми е интересно какво ви е мнението за тази идеология?Чували ли сте за нея,и ако сте,как ще обясните техните твърдения що се онтася до припознаването на всички онези племенна които вие наричате тракиийски,за "британски".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каква почивка? Aз не мога да вдигна глава от работа :)

      Изтриване
    2. Петя Великова17 март 2017 г. в 10:31

      Много силно впечатление ми направи някои думи и даже изрази в уелския са същите като в българския. З а съжаление не ги помня. Каза ми ги уелска жена, омъжена за българин.

      Изтриване
    3. Уелския е доста особен език, няма особени прилики с българския, с изключение на думи като do-да, ti-ти, gwres-горещ, broch-борсук, tad-тате, chwegrwn-свекър....

      Изтриване
  41. Гледайте в събота от 17,00 по канал 1 на БНТ предаването "Вяра и общество".Една от темите - Как тракийските племена приеха християнството преди повече от 18 века.

    ОтговорИзтриване
  42. Здравей Павеле,
    надявам се проблема да не ти идва от проблемите кадето ти правеха преди извесно време. Също така се надявам да успееш да се савземеш за няколко месеца. Ако можем да помогнем с нещо не се колебаи а просто поискаи помощ(ще се учудиш колко хора ще помогнат). Все пак "съединението прави силата" не е просто надпис за повечето от българите. Успех и дано продължиш с най-голямото дело което трябва да е в сърцето и душата на всеки човек в света... а това е истината.

    ОтговорИзтриване
  43. Здравей Павеле,
    надявам се проблема да не ти идва от проблемите кадето ти правеха преди извесно време. Също така се надявам да успееш да се савземеш за няколко месеца. Ако можем да помогнем с нещо не се колебаи а просто поискаи помощ(ще се учудиш колко хора ще помогнат). Все пак "съединението прави силата" не е просто надпис за повечето от българите. Успех и дано продължиш с най-голямото дело което трябва да е в сърцето и душата на всеки човек в света... а това е истината.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зная, че мога да разчитам на много хора и това е окуражаващо. В случая обаче трябва да се справя сам. Трудностите не винаги са нещо, което е негативно, те ни каляват и ни правят по-силни.

      Изтриване
  44. Битката, която води Павел, е отражение на гигантската битка във вселената на Истината срещу лъжата.
    След грехопадението на Ева и Адам властта на Земята е предадена на „бога на този свят“ – сатаната и неговите слуги, за които е казано:
    „Ваш баща е дяволът и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец и не устоя в ИСТИНАТА, защото в него няма ИСТИНА. Когато изговаря ЛЪЖА, от своето си говори, защото е ЛЪЖЕЦ и на ЛЪЖАТА баща.“ Йоан 8:44

    ОтговорИзтриване
  45. Здравей Павеле, надявам се проблема да не ти идва от проблемите кадето ти правеха преди известно време.
    Едно интересно видео за истините дето защитаваш....https://www.youtube.com/watch?v=cGymBy-Z0xc

    Бъди жив и здрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може ли човек да хвърли камък в блатото и да не бъде изпръскан... С проблеми или не, истината ще си излезе на бял свят.

      Поздрави!

      Изтриване
    2. Можеш ли да допуснеш, че за участниците в блога, а и много други българи тя вече не е факт!

      Изтриване
  46. Павка, защо не си направиш/те акаунт в patreon.com?

    Иван

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Павка, споделеното щастие е най-доброто щастие! Радвам се, че се работи по въпроса!

      Изтриване
  47. Г-н Серафимов , дайте ни възможност и ние да допринесем за общото дело като ви подкрепим финансово.
    Предоставете ни банкова сметка или PayPal email адрес

    IBAN: ?????
    BIC (SWIFT):??????

    PayPal :?????

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце за отзивчивостта, но съм свикнал да се справям сам. Човек първо трябва да разчита на себе си и чак когато няма друга възможност, тогава да се опре на други хора.

      Изтриване
    2. Драги приятелю,

      В твоята личност е съчетан не само големият родолюбец и изследовател, но и етичният човек, от когото всички можем да вземем личен пример. Българинът има нужда от такъв пример за подражание.
      Не мисля, че ти поставям примка с това откровено възхищение, защото ти не си от тези, които се самозабравят.
      Но и ние, ако не помогнем тъкмо на тебе, когато си в нужда, на кого би трябвало да помогнем?!

      Изтриване
  48. Изказвам голяма благодарност на колегата, който ни съобщи за „Вяра и общество“ на БНТ от 18. февруари!
    На въпроса на водещия към израелската посланичка коя описана в Библията история я впечатлява най-много, тя спомена някаква странна такава, която изобщо не се сещам да съществува в Святото писание.
    Страшно интересно беше изнасянето на факти за радушното приемане от страна на траките на новото християнско учение и това как проф. Овчаров „риташе“, когато се спомена, че гети и готи са един и същ народ и че днешните историци съзнателно крият съществуването на траките във времето след християнизацията на Балканите.
    Студеното отношение на посланичката към християнската вяра и ентусиазираното приемане на тази вяра от траките ме убедиха за сетен път, че това е най-големият грях на балканските народи в очите на Маркс и Енгелс, за да могат да се изразяват с такава неприязън към наследниците на тези народи:

    „Нашата революция няма да успее, докато едно цвете на Балканите не бъде стъпкано!“

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Браво на доц. Рачкова! Ледът се пука, господа!

      Изтриване
    2. Св. Никита Ремесиански и християнизирането на бесите
      https://dveri.bg/xcr4h

      Изтриване
  49. Успех! Шв си позволя един съвет за бъдещият Ви саит,който положително ще бъде успешен.Станете Publisher на Google Adsense,това не е сложно,а средсвата от това исползваите за хостинг и т.н.Купете си собствен домейн,и то такъв да съдържа "траки" или подобно име.Преведете сайта и на английски,пове1е контент,повече реклами.Правете бекъп онлайн.Аз съм с Google от 2004година,когато моят институт беше ликвидиран и с рядката си инженерна професиям не можах да си намеря работа.Това не спаси да оживея в тези трудни времена,без да струвам на държавата и една стотинка.Вярвам,че Вашата страница ще бъде успешна и финансово.Просто вървете напред!NB.Няма лошо да има един бутон PayPal на страницата,хората искат да помагат,да са съпричастни,дайте им шанс. ЛК

    ОтговорИзтриване
  50. http://m.thevintagenews.com/2016/10/20/there-are-runic-inscriptions-in-the-hagia-sophia-in-istanbul-left-there-by-vikings/
    Поздрави и дано е полезно.
    Кураж, сполай ви г-н Серафимов.

    ОтговорИзтриване
  51. Павка, бъди това, което си! Сила и дух, вяра и мъжественост! Дан Колов е казал "Чувствам се силен, защото съм българин!". Силата да бъде с теб и ти да си със силата! Бъди жив и здрав, ще успееш в твоето начинание и занапред.

    ОтговорИзтриване
  52. Честит празник

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярно ли е че гърците са измислили педерастията и хомосексуалните извращения?

      Изтриване
    2. Аз питах нещо, но нещо не ми се показа въпроса, затова ще повторя - можете ли да кажете, вярно ли е, че гърците са измислили педерастията? Ако нямате нищо против да кажете и дали гърците имат общ произход с циганите, и дали са семити?Носят се такива слухове, но не знам дали е вярно, и реших да пробвам при вас, защото като ви чета, разбирам всичко.

      Изтриване
    3. Не мисля, че е правилно да се каже, че гърците са измислили педерастията - секса с малки момчета, но без съмнение, няма друг народ, при който това гнусно явление е така популярно. Според Херодот, гърците са тези, които са заразили персите с пороците си.

      Their luxurious practices are of all kinds, and all borrowed: the Greeks taught them pederasty. Hdt. 1.135.1

      http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.01.0126%3Abook%3D1%3Achapter%3D135%3Asection%3D1

      Колкото до това дали гърците имат общ произход с циганите мога да кажа следното - първото място, в което циганите се установяват в Европа е гърция, това личи от гръцките заемки в циганския език. Циганите може да са обогатили генофонда на гърците, а и гърците може да са обогатили генофонда на циганите, но двата народа не са от един и същ произход.

      В Стария Завет има загатване, че спартанците и евреите са роднини, но този въпрос не съм го проучвал и не мога да дам окончателен отговор.

      1. Като видя Ионатан, че времето му благоприятствува, избра мъже и ги прати в Рим да възобновят и закрепят приятелството с римляните;
      2. и до спартанците и в други места прати писма за същото.
      3. Дойдоха ония в Рим, влязоха в съвета и казаха: "първосвещеник Ионатан и иудейският народ ни прати да възобновим приятелството с вас и съюза, както преди".
      4. И дадоха им писма до местните началници, щото те да ги изпроводят до Иудейската земя с мир.
      5. Ето препис от писмото, което Ионатан писа до спартанците:
      6. "първосвещеник Ионатан и народните старейшини и свещениците и останалият народ иудейски до братята спартанци - поздрав.
      7. Преди много време още Дарий (Арей), който царува у вас, беше пратил писма до първосвещеник Ония, че вие сте наши братя, както показва преписът.
      8. Ония прие с чест пратения мъж и получи писмата, в които ясно се говореше за съюз и за приятелство.
      9. Ние пък, макар да нямаме нужда от тях, като имаме за утешение свещените книги, които са в нашите ръце, -
      10. решихме да пратим до вас, за да възобновим братство и приятелство и да не се делим от вас, защото много време се измина, откак вие пращахте до нас.
      11. Ние непрестанно във всяко време както в празници, тъй и в другите установени дни - си спомняме за вас при нашите жертвоприношения и молитви, както трябва и е прилично да си спомняме за братя.
      12. Ние се радваме за вашата слава;
      13. нас пък обикалят много беди и чести войни, защото воюваха против нас околните царе.
      14. Но ние не искахме да безпокоим вас и другите съюзници и наши приятели в тия войни,

      http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/1mak.htm#12

      Изтриване
  53. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  54. Серафимов, как не съм се сетила до сега да си сваля статиите ти от стария ти блог... Леле, голямо сваляне падна. Така че ако липсвам на някоѝ :) - да ме извини много - трябва да се чете и наваксва!... Бъдете добри и милостиви като истински българи (блъгаре), даже да ви хакнат феѝса както на мене преди 2 дни! Таня

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В стария блог наистина има интересни неща, но аз самия имам всичко архивирано, имам го дори на хартия. Най-интересните неща обаче тепърва ще излизат :)

      Изтриване
  55. Благодаря на Павел за труда, който е посветил на истината за нашата история.Колкото мога и доколкото успявам да запаметя огромното количество факти и добросъвестни негови тълкувания споделям с мои познати или препращам по мрежата. Наистина е уникално да гледаш хората в очите и да усещаш, че това което им казваш за историята ни някакси недостига до тях. Най-много обаче се впечатляват от информацията за съвпаденията на имената на българите с имената на траки, келти и на хората от Микенската цивилизация. Истината обаче ще пробие много трудно и единствения ни шанс е обединение между повече хора, сериозно финансиране на проучвания и най-вече достъп до старите архиви и библиотеки като Ватикана. Почти съм сигурен, че откратнатия от руските и съветски войски тонове архиви все още не са унищожени и всеки по-успешен достъп до тях може да промени българската история. С пари много неща могат да се постигнат, включително и промяна на мнението на твърдоглавците от БАН.Най-вероятно има недокосната от българи информация и в турските архиви. От няколко години освен Павел чета и слушам и други поддръжници, подкрепящи истината за тракийския произход на българите. Следя и някои специализирани предавания, като например на Стойчо Керев. Мисля, че има поне стотина души, които самостоятелно или в малки групи правят проучвания в подкрепа на тази теория и от време на време ги споделят публично. Оставам обаче с впечатление, че тези хора не си сътрудничат. Не искат или, което е по-странно, не знаят и не се познават и не се цитират взаимно. Вероятно всеки харчи своя малък бюджет, там където си е преценил и в резултат ефективността е ниска. Не могат ли тези хора, а сред тях и Павел да създадат обща историческа школа, която да се основава на системния подход и ползването на много науки в доказването на историята или в тълкуването на артефактите. Бих казал накрая, че поддръжниците на тази истина за българската история, за която Павел се труди така неуморно, са като древните тракийски племена и държавици - силни, благородни, но трудно се обединяват. Такива, каквито сме междувпрочем и всички ние, които сега наричаме себе си българи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съвсем прав сте Г-н Христов. Мисля, че едновременно с повдигане на националното ни самочувствие е нужно да отчитаме специфичните си недостатъци, за да вървим напред. Нека да си спомним баснята „Орел, рак и щука“. Заедно със съзнанието за физическа сила и интелект е необходим един минимум култура, без който не може.
      Гледахте ли филма „Родът на апостола“? Какво е искал да каже Левски, записвайки в тефтерчето си: „Ех, народе...“?

      Изтриване
    2. Безспорно трябва да гледаме на себе си критично, но с това не бива да се прекалява. Заблуда е, че българите са разединени, реално ние сме много сплотени хора, но срещу нас е изправена цяла индустрия, която трови съзнанието ни пласирайки лъжи, че сме лоши, несговорни, мързеливи.

      Да, има и такива хора, но в по-голямата си част те не са българи, нищо, че носят български имена. Давайки лош пример тези индивиди де факто водят война с нас, отравяйки съзнанието ни и сеейки разочарование в сърцата ни.

      Изтриване
  56. Всичко може, само да има кой да го свърши. Ако съчетаете предложенията си с действия може и да се случи, така че не само предлагайте, а и действайте.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И Левски, и Ботев, и много други като тях действаха, но пожънаха само разочарование. И не без основание се налага въпросът: имаше ли смисъл от тяхната саможертва. Ето, сега сме изправени пред избори. Няма ли да се опитаме да намерим някоя по-радикална алтернатива, вместо да се връщаме към изтърканите грамофонни плочи?! Напразно ли е казано, че всеки народ си заслужава правителството?
      Добре поне, че все още съществуват идеалисти като Павел Серафимов, които се опитват да ни превъзпитават...

      Изтриване
    2. Честно казано аз не се опитвам да превъзпитавам, а по-скоро да покажа на хората, че могат много стига да го поискат. Това, което е заложено в гените ни няма как да бъде откраднато, а то е най-голямото богатство. Ние сме започвали много пъти от нулата и сме достигали до върха смайващо бързо. Това други хора не го могат, точно това е основата на вярата ми, че има бъдеще за България.

      Изтриване
  57. Мисля че всичко зависи от нас,от всеки един от нас.Ако ние показваме всеки ден навсякаде по света добро възпитание,любезност,изслушване и внимание към събеседника си или колега независимо от националнастта му ще допренесем малко за промяна на мнението на другите народи към България.Нека да помогнем както можем на някой от обкръжаващите ни,дори само с едно (това е добре,добре го направи)ще е една малка крачка напред, харата да кажат някаде след това(аз познавах един българин,беше добър човек).Да си любезен и да не си простак е доближаване до истината за нашата история,защото такава история е създадена само от качествени народи.
    Павле често влизам тук и чета и ще ти кажа, вярвам че дедите ни са траките и сме си били винаги по тези земи...след всичките години на незнание.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изцяло се присъединявам към становището Ви, Г-н Петков. Тъкмо това имах в предвид, когато изтъкнах благотворното влияние на Г-н Серафимов върху егото на участниците в блога. Но какво да правим с чуждите метастази, които растат неудържимо и все повече задушават народа ни. Не виждам цивилизован начин да се справим с тях, още повече че са под особената защита и нови практики за внедряване от страна на световната конспирация!

      Изтриване
  58. Павка, какво се случва? Има обявени два нови коментара, които изобщо не могат да се открият???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Влизам рядко в блога, не зная на какво се дължи изчезването на коментарите, може пак да има някакъв бъг в системата, не вярвам пак да е работа на хакер.

      Изтриване
    2. ТИ да си здрав!!!

      Изтриване
  59. Здраве желая г-н Серафимов! Яка работа вършите! Добра работа, за което сполай ви!Преди време някак си вътрешно усещах че нещо не е в ред с историята ни, попадах на очевадни несъответствия и се биех като вода в бряг от безсилие! Сега вече не е така, благодарение на вас! Имате много повече последователи и читатели отколкото предполагате!Българския народ има усет за истината и когато тя му се предложи аргументирано, той загърбва лъжата и заблестява, защото това е нормалното му състояние! Чакам с нетърпение новите статии и още веднъж - здраве желая!
    Ако все пак решите че можем да помогнем с нещо, независимо с какво, просто кажете!

    Владимир Иванов

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за съпричастността! Осъзнавам, че има доста хора, на които моите работи допадат и това ме радва. Често съм казвал, че българите са умни хора, достатъчно е да притежават алтернативна информация и сами могат да разберат как стоят нещата.

      Старая се да не обвинявам никого от учените ни, но въпреки това доста от тях отправят нападки криейки се в сянката на анонимността. Това е напълно ненужно, всеки прави грешки, човешко е и от страх да тръгнеш по течението, но отговорността ни към предците, а и към младото поколение изисква да търсим смелост, да се признаят заблудите и да се тръгне по новия път. Един почтен човек би направил така, да се надяваме, че историците и археолозите ни ще постъпят почтено.

      Поздрави!

      Изтриване
  60. Драги Павле,

    Прости ми, че ти отнемам от времето! Нямам нещо съществено да споделя освен това, че трудно понасям „временното прекъсване на твоята дейност“. Не сантименталнича и не преувеличавам, ако кажа, че животът ми загуби в голяма степен от своя смисъл. Но не се учудвам, че и други „колеги“ изразяват подобни чувства.
    Ти се издигна още повече в очите ми, когато реши да се справиш с проблемите си без наша помощ. Това не беше много „почтено“ по отношение на твоите почитатели, които също биха искали по някакъв начин да допринесат за народното дело. Дано не се е отразило на работата, която само ти можеш да извършиш. Нямаш право да ме упрекнеш за тия думи, защото и в Писанието се казва: „Да не връзваш устата на вола, когато вършее“ и „Работникът заслужава заплатата си“.
    За света и за България предстоят динамични събития. Лично аз вярвам за сега само в новия президент, но не може сам човек да преобрази цяла държава. Всеки от нас трябва да даде макар и своя мъничък дял за възтържествуването на истината и доброто.
    Бъди здрав! Очакваме те с нетърпение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарен съм на всеки за предложената помощ, но смятам, че помощ трябва да се приема когато няма никаква друга възможност за справяне с проблемите. При мен възможност има, тя се изразява в много работа, но това си е благословия, защото да посрещнеш трудностите с високо вдигнато чело и да се справиш с тях със собствени сили и разбира се Божия благоволение, си е удовлетворение.

      Аз съм представил толкова много материал, че дори и половин година да отсъствам, пак ще има достатъчно за четене. Подготвил съм нови и интересни материали, но е нужно време не само да ги представя, а и да дискутирам, да отговарям на въпроси. На този момент това няма как да стане, но към средата на май, ако е рекъл Господ започвам отново.

      Първата нова тема ще е за Самотракийските надписи, мисля, че ще е интересна за доста хора.

      Поздрави!

      Изтриване
  61. Павле и Вие приятели кажете ми кой от политиците е склонен да направи нещо за истинската ни история,кой е обладан от идеята,има ли някой нещо в предизборните си обещания свъзано с историята в учебниците ,нещо за промени.Ако някой знае нещо по въпроса да пише много ще ми помогне.
    Павле и всички тук приятели честита първа пролет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, нека и Вам бъде честита първата пролет, Г-н Петков!
      По въпроса, който Ви интересува, бих казал предпазливо следното:
      Един честен, умен български патриот, какъвто ми се струва че е президентът, би могъл да бъде първият ми отговор. Като друга личност, с която съм разговарял преди доста време, е Красимир Каракачанов, който е професионален историк. Като слушам как той назовава явленията в световната и националната ни политика с истинските им имена, което съвсем не е безопасно за него, мисля, че това е другият човек, когото търсите.

      Изтриване
  62. Защо българите не се избутали гръцките нашественици при положение, че са създавали толкова мн проблеми?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Защото избутване означава и физическо унижощение, геноцид. Човечността на дедите ни ги е спряла да изчистят земята ни от африканските нашественици. От друга страна гърците са искали да ни изтрият от лицето на земята и са погубили милиони от предците ни, не на бойното поле разбира се, а с интриги и лъжи - насъсквайки братя един срещу друг. Гърците са отговорни за промиването на създанието на каракачаните, българските мохамедани от Беломорието, без намесата на фанариотите, в Румъния все още щеше да се говори български...

      Изтриване
  63. Гърците не са били нашественици.
    Те са били търговци-спекуланти.
    Заселвали са се по крейбрежните градчета, акто постепнно са формирали по една махала във всяко
    Тия махали днес наричат КОЛОНИИ
    Никой не ги е броял за нещо сериозно, а и са продавали разни шарении чуждоземни
    Затова не са ги гонили.
    Само че понеже такива колонии са имали по цялото Средиземноморие, гръцкия език е станал международен
    Затова и Източната Римска Империя го избира за официален, за да се различи от западната.
    И те така - от амбулантни търговци - до бащи на Европа
    Поздрави от Илко

    ОтговорИзтриване
  64. Ако нашествието на африканци в миналото е имало такива резултати, какво може да очакваме от днешното за момента временно преселване на хора от Африка под названието бежанци, които идват от регион на размирици и за които (не мога да съм сигурен) убйствата са нещо често срещано?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. „Може да очакваме“ осъществяване плановете на световната мафия за установяване на световна власт чрез превръщането на „временното преселване“ в постоянно, изчезване на понятието „християнска Европа“ и превръщането ѝ в аморфна маса от мургави създатели на блага за световните господари, без религия, права и национална принадлежност.

      Изтриване
    2. Италианската прокуратура е разпоредила разследване във връзка с изнесени факти, че неправителствени организации в Италия, финансирани от Сорос, организират с наети частни кораби „спасяване“ на мигранти в Средиземно море срещу съответното заплащане до италианските брегове. Така се продължава стратегията на прадедите на упоменатия милиардер, които навремето спасяваха прадедите на днешните мигранти от вътрешността на Африка чак до бреговете на САЩ при това също срещу съответната продажна цена.

      Изтриване
    3. Хубаво са започнали италианските прокурори, но някои лица са над закона. Кой ще постави на подсъдимата скамейка индивид имащ възможностите да постави всяко правителство на колене...Поне заслужават уважение италианците, пак е опит, нищо, че ще е неуспешен.

      Изтриване
    4. Да, но в края на краищата световният лидер и десетте му съюзници „ще намразят голямата блудница и ще я направят пуста и гола, и ще изядат плътта ѝ, а нея ще изгорят в огън“. (А тя е „великият град, който царува над земните царе“.) Откровение гл.17
      Колко ще бъде трудно да не се заблудим по този световен лидер, който ще изпълни иначе една справедлива присъда, но фактически също ще бъде противник на Бога!

      Изтриване
  65. Гърците май не са дошли директно от Африка. Минали са преди това през Мала Азия, и като там е започнало да запада са се прехвърлили по островите. И за това са се стремели пак да се върнат там вече с помощта на дедите ни. .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, едва ли дедите на гърците са дошли директно от Африка, най-вероятно първо са се изтеглили насевер, на територията на Левант, семитските думи в основния им речник е индикация за това.

      Възможно е също да е имало не една, а няколко миграции - една през Бронзовата епоха, друга през 8 век пр. Христа.

      Изтриване
  66. Новият български президент все повече е критикуван от съмнителни личности поради това, че защитава български национални интереси, а не глобалистични.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Преди доста време Франклин Делано Рузвелт каза - Президентите биват селектирани, не избирани - 'Presidents are selected, not elected...

      Банкерският интернационал определя кой застава начело на държавата и който не се подчинява на инструкциите получава куршум в главата...както се случи с Кенеди.

      Изтриване
    2. То да беше само Кенеди!...
      Сега ще чакаме да видим какво ще му се случи на Виктор Орбан, който също се осмели да се противопостави на банкерския интернационал – ГОЛЯМАТА БЛУДНИЦА!

      Изтриване
    3. Орбан май ще се окаже хитър играч и не такъв патриот за какъвто се пише, нека не забравяме, че той бе стипендиант на Сорос, а въпросния г-н си подбира хората, които финансира.

      Изтриване
  67. Достоверни ли са новините, които ни се предлагат по БНТ?

    Днес сутринта беше оповестено, че РУСИЯ ПРИЗНАЛА, че химическата атака в Сирия била извършена от сирийските военновъздушни сили, без да се посочи автора на това „признание“. По късно тази новина на Биляна Бонева изчезна от сайта на БНТ и в следващите изяви по този повод изобщо не стана дума за нея.
    Не за първи път се натъкваме на тенденционни неистини в сайта на БНТ, понякога насочени и срещу достойнството на българската историческа памет. Много се надяваме бъдещото правителство да вземе мерки по този повод.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вярно е това, че сирийски самолети са бомбардирали склад, в който терористите са държали химически оръжия и това е станало причина да пострадат цивилни хора. Терористите държат нарочно мирни граждани до складове с ръжие и боеприпаси, за да могат да използват смъртта на невинните за свои пропагандни цели.

      Правилно би било да се оповести, че сирийските ВВС са извършили бомбардировка, при която е засегнат склад с химическо оръжие, което принадлежи на джихадистите.

      Изтриване
    2. Никой няма право да оспорва онова, което Западът приема за „правилно“ дори и без доказателства! Например тия, които все още очакват да се обяви истинският престъпник за свалянето на боинга над Украйна, никога няма да го дочакат!

      Изтриване
    3. За боинга всичко вече е казано. Той е същия, "изчезнал от радара" 6 месеца по-рано.
      Ясно е, че никой няма да го потвърди официално, най-малкото защото никой няма близки, "загинали" на него и за да чака справедливост.

      Изтриване
  68. Писано е, че ще има изтребителна война с огромен брой жертви.
    Баба Ванга е казала, че „третата световна“ ке започне, когато са смазали съпротивата на Сирия.
    Който търси война, винаги може да изфабрикува повод за нея.
    Тръмп нямал нужда от доказателства и заявява, че ще накаже Дамаск с военна намеса. Той не можел да спи спокойно, докато оста Асад - Иран и Русия си разигравали игричките в Сирия.
    „Приятелят“ на Путин – Ердоган заявил, че всячески ще подкрепи американска военна намеса срещу Сирия.
    Каква алтернатива има след всичко това за Русия???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе то май излиза, че не Асад е преминал “червената линия“, а Труп!

      Изтриване
  69. В броя си от 29.01.2013г. английският „Дейли Мейл“ публикува статията: „USA подготвят план за химическа атака в Сирия с цел да прехвърлят вината за нея върху режима на Асад“. В последствие неизвестно кога статията е заличена в веб сайта на вестника.
    Днес в 16:00 по БНТ някакъв член на английското правителство сподели, че от дълго време САЩ и Англия работят съвместно за нанасяне на въздушен удар върху Сирия.
    Ще се превърне ли Сирия в поредния Ирак?

    ОтговорИзтриване
  70. Добри хора, това е личен блог, в който се представят материали засягащи историята ни. Нека не го правим място за бистрене на политика!

    ОтговорИзтриване
  71. Драги Павка,

    Много ми липсваш и чакам с нетърпение твоето завръщане.
    Бях ти препоръчал горещо книгата „Доказателство за рая“ от Ибън Алегзандър. Случайно открих следваща книга от него – „Карта на рая“, която започнах да чета. С възторг откривам, че препоръката ми не е била напразна. За теб като историк-изследовател е от първостепенно значение да се запознаеш с тази книга. Д-р Алегзандър доказва, че един научен метод има перфектен успех, само когато е съчетан с познанието за вселенската истина при научните изследвания. Ако ми дадеш някакъв адрес, бих ти изпратил с удоволствие упоменатата книга(книги).

    ОтговорИзтриване
  72. Съвършено вярно! Но да признаем все пак, че съществуването на България, нещо повече – на целия свят, зависи от тази политика. Каква полза от истината за историята на един народ, който би могъл да бъде заличен от лицето на земята!

    ОтговорИзтриване
  73. Драги Павле,

    Използвам възможността да те поздравя с едно преведено на български пожелание, което се употребява някъде на Запад:
    „ВЕСЕЛИ И ОСЪЗНАТИ (BESINNLICHE) ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ!

    ОтговорИзтриване
  74. Здравей Павка,

    Днес църквите празнуват Великден. В това няма лошо, въпреки че Исус беше разпнат един път и един път възкръсна още преди 2000 години и за християнина всеки ден трябва да бъде „Великден“.
    А кога ще настъпи „Българският Великден“? Някои се надяваха, че това ще се случи през 1941 година, но не трябва ли да очакваме това събитие в съвсем друга насока?...
    Бях ти писал за книгата „Карта на рая“. Нямах много време за четене пък и съзнателно не бързах, както постъпвам с „тирамисуто“, за да има за по-дълго време. Какво беше удивлението ми, когато на 39-та страница се натъкнах на една чисто „спаротокова“ тема от голямо значение!
    В блога нерядко е ставало дума за „тракийските мистерии“, но тяхната същност не е била разисквана. Авторът Ибън Алекзандър пише: „Мистериите, както и християнството, акцентират върху ИНИЦИАЦИЯТА – трансформацията на посветените от земни същества – в създания на Земята и звездните небеса.“
    Който иска да се запознае по-подробно, може да го намери в книгата. Жалко, че заблуден от наложени догми, авторът навсякъде говори за „гръцки“, а не за „тракийски“ мистерии, като споменава и някакъв град „Елевзина“, където те били най-известни. Считам, че ти трябва да изложиш твоето компетентно становище по този въпрос. Аз самият съм чел за мистериите на остров СамоТРАКИ, където е бил „иницииран“ сам Александър Македонски и гръцки фараони. Мога да спомена само, че преди да стъпи на европейска земя, самият
    апостол Павел е прекарал нощта на острова, но за някаква връзка може само да се гадае...
    От мене – толкова, по-нататък има думата Павел Серафимов.

    ОтговорИзтриване
  75. Моля да бъда извинен за глупавия израз, който съм допуснал по невнимание – „гръцки фараони“. Разбира се, става въпрос за египетски фараони.

    ОтговорИзтриване
  76. Старите траки, както повечето древни народи са притежавали знанието, че човешкият дух не умира заедно със смъртта на земното му тяло. Чрез мистериите те са прехвърляли това знание върху посвещаваните. Колкото до духовната необремененост на прилаганите за целта ритуали, ние не разполагаме с конкретни сведения.
    Интелектуалната надареност на народа ни и наложената му обработка с марксическия материализъм го отчуждиха от духовните представи на предците му. Една част от него демонстрира религиозност, разнасяйки „чудотворни“ идоли(икони, мощи) по „свети“ места и посредством други странни практики.
    В такава ситуация има опасност представители на определени световни секти, криейки се зад неоспорими християнски истини да пропагандират фалшиви учения и представи.
    Тук няма да помогне църквата, която самата тя има нужда от помощ, а съпоставянето с написаното Божие Слово!

    ОтговорИзтриване
  77. Искам да попитам какво се е случило в България 1941г.? И още какво велико чудо трябва да стане за да казват по света траки вместо гърци и какво още по голямо чудо да стане за да казват българи вместо траки.? Няма ли тези неща да останат само за наша вътрешна употреба ,дори не и за цяла България, а само за хора тук в sparotok и може би за още малцина други подобни блогери.Пише се в световната литературата за гърците и тяхната култура ,правят се филми с научна-популяна тематика също за великите гърци и историята им,холивудската индустрия е направила стотици филми за за богове и герой от НАШЕТО минало но винаги с обозначението или обяснението "гърци".Тези филми се пускат по световните телевизии гледани от милиони хора.....Хубаво че тук си говорим и Павел се труди и влага енергията си да открива и доказва истината,но какво по натам как ще се справим с ...Холивуд? Стана ми смешно.Въпреки всичко вярвам и се надявам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Уважаеми г-н Петков,

      През април 1941г. България получава възможност да си възвърне за кратко време част от отнетите ѝ територии, поради което тогавашният Великден е бил наречен „български“.
      На останалите въпроси не мога да Ви дам оптимистичен отговор поради факта, че на Земята в момента не царува истината, а лъжата, която повсеместно се представя като истина. При положение, че един див материализъм се определя като цел на човешкото съществуване, не може и да бъде другояче.
      Има общество, наречено някъде „голямата блудница“, което съзнателно провежда световна политика, чиято цел е придобиване на неограничена световна власт от това общество.
      Не мисля, че единствено по човешки е възможно да се промени тази световна наредба. Пред света стоят невъобразими изпитания, включително опустошителна война. Жалко, че болшинството от човеците не са подготвени за това тежко време. Не че можем да предотвратим тези катастрофи, които са предсказани.
      От друга страна, добре е че има такива хора като Павел Серафимов, които да декларират пред вселената: „Не сме съгласни с такова земно царство! Нашето разбиране за истината и за призванието на човека върху Земята е съвсем различно!“

      Изтриване
  78. Съжалявам да го чуя! Дано трудностите не Ви откажат от начинанието! Чета Ви от доста време и Ви желая сила, да се справите с трудностите! Жалко е, че все се намират недоброжелателни хора които с лека ръка унищожават дългогодишен труд! Направо побеснявам! Дано това не Ви откаже! Имаме нужда от Вас. Изабела Иванова

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С Божията помощ започвам да публикувам отново след няколко дни.

      Изтриване
  79. Павле , откакто те няма играя шах .Изтеглих програма от приложенията и вече съм на предпоследното ниво . Скука !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако е рекъл Господ, след два дни скуката Ви ще свърши. Подговил съм интересни теми, ще започна със самотракийските надписи.

      До скоро г-н Милев!

      Изтриване
  80. Уважаеми Г-н Серафимов,

    Позволете да „позагреем“ малко блога с един коментар, тъй като времето на Вашето завръщане наближава. Убеден съм, че не съм единственият, който очаква с нетърпение този момент.
    От утре ще имаме ново правителство. Иска ми се да вярвам, че ще настъпи най-благоприятният момент за обществено обсъждане на Вашите убеждения. Както виждате – и политиката, срещу която някои в блога протестират, не е без значение за приемане на историческата истина.
    Въпреки изключителната несигурност за световния мир, пожелавам Ви от сърце „На добър час“ при завръщането Ви сред Вашите приятели!

    ОтговорИзтриване
  81. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ! ЩЕ ЗАПОЧНЕ ЛИ БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възраждането е започнало, то ще стане осезаемо и ще повлияе битието ни когато достатъчен брой хора разберат, че доброто бъдеще не идва с чакане и надежди, а с вяра в собствените си способности, със задружност и добре обмислени дела.

      Изтриване