16.01.2019 г.

ИЗЛЕЗЕ НОВА ЦЕННА КНИГА



Има автори, които често изумяват читателите си с всяка поредна своя творба. Такъв човек е проф. Асен Чилингиров. На него дължим много от истинските си знания за нашата история. Повечето сънародници са запознати с откритията на родолюбивия изследовател, поднесени в “Готи и Гети”, “Вулканите, наводненията, археологията, политиката”,” Българската Църква”, а и още много други хубави книги.

Една от най-ценните вече се появи на страницата otizora.com. Проф. Чилингиров дава възможност на читателите си да се запознаят с електронния вариант на най-новата му работа „Апостол Павел, Филипи и Филипопол“. Вече няколко хиляди сънародника са свалили файла и са се запознали с интересната творба на нашия учен.




Книгата е важна не само заради интересната информация, има и друго – обяснен е добре механизмът на измамите и фалшификациите повлияли съзнанието на милиони хора. В момента, в който човек осъзнае, че е бил подведен от хитро конструирани химери, ще придобие известен имунитет към нови измами. Ще знае как да проверява, на какво да се доверява, как да търси истината.



Когато за първи път се запознах с проучванията на проф. Чилингиров засягащи мисията на Апостол Павел в Европа, останах силно озадачен. Аз съм вярващ човек и се уповавам на църковните писания засягащи деянията на Апостолите. Никога не съм се съмнявал във верността и точността на тази църковна история.

Фактите обаче са неумолими и няма как да се заобиколят. Научавайки доста нови и непознати до този момент подробности, нямаше как да не приема твърденията на проф. Чилингров засягащи локацията на първия европейски град, в който Апостол Павел създава християнска общност. От една страна бях объркан поради неточността на църковната история, от друга бях горд, че точно родният ми град носещ старо име Филипопол е родното място на европейското християнство.

Все пак, няма как да почива на случайност това, че владиката на Филипопол (Пловдив) е споменат в поланието на Апостол Павел до римляните. Няма как да е случайно и това, че Теофилакт Охридски казва следното: “Искаш доказателства за това, което говоря ли, казва [апостол Павел]? Виж големия брой на моите ученици – от Йерусалим до Илирик, който е покрайнина на това, което днес се нарича България.”

Cъбирайки и сглобявайки фрагменти от непозната на повечето хора информация, проф. Чилингиров съумява да създаде уникално четиво. То е ценно не само за християните, но и за всички родолюбци търсещи истинската история на българския народ.

Mежду 20 и 25 януари излиза и печатното издание на „Апостол Павел, Филипи и Филипопол“. Tворбата на проф. Чилингиров се предлага в "Български Книжици", ул. Аксаков 10, София. Има възможност е да се поръча онлайн http://knigabg.com/index.php?page=book&id=50716






21 коментара:

  1. Благодаря много, Павеле ! Настоящата монография на проф. Асен Чилингиров ще се превърне в настолно четиво за всяка една личност, търсеща истинското познане !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Който се запознае с книгата на проф. Чилингиров, със сигурност ще остане доволен.

      Изтриване
  2. Браво на професора за неуморната дейност в полза на България! Мерси и на тебе Павеле за това, че заставаш на страната на истината!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз научих доста от проф. Чилингиров, а и продължавам да уча.

      Изтриване
  3. Професорът е избрал хубав момент за пускането на книгата защото тази година град Пловдив е културна столица на Европа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Taка е, точният момент е наистина. Дано само управниците на града да успеят да направят нещо полезно.

      Изтриване
  4. Ще чакаме да обявиш къде ще се продава книгата на професор Асен Чилингиров. Тоя човек направи много за България, не като ония хрантутници дето ни лъгаха за Тангра.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте ! В отговор на въпроса "Къде може да бъде закупена книгата?" - Вижте при "Български книжици".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, проф. Чилингиров винаги работи с Български Книжици.

      Изтриване
    2. Серафимов, а вие с кого работите?

      Изтриване
    3. Серафимов е доказал отдавна че работи за България, но ти страхливо тролче не можеш да кажеш същото за себе си.

      Изтриване
    4. Деляне, ако някой коментира като анонимен, знае, че не е прав...

      Изтриване
  6. Браво на професора! Де да имаше повече учени като него в БАН, съвсем друга щеше да е тогава официялната ни история а и ориста българска.

    ОтговорИзтриване
  7. Браво на професора? За миналото, да, а сега?

    Уважавам неговото желание да изкара, че ап. Павел, след като е пристигнал в Неапол, на следващия ден е направил лъвски скок до Филипопол, като е превъзмогнал 400 киолометра. А и защо ли е трябвало да пренощува на Самотраки и после да скочи от Кавала, а не директно от Самотраки?
    Във Филипи сега няма голяма река, а той гарантира, че и преди 2000 години не е имало. Гарантира и че тогава „извън града“ би трябвало да има огромна синагога, както това е било в Пловдив. И че евреите са се молили извън синагогата „на брега на реката“??? Според него това е било така поради огромното им множество по това време в Пловдив. Дали пък и той не е сменил коловоза?!
    Апостол Павел е евангелизатор на езичниците, а не на евреите. И ако някой си позволява да пише щуротии има една българска поговорка: „Куче, което не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата!“
    Ти можеш да скриеш и тоя коментар, както се случи наскоро и с друг един такъв. Но е крайно непочтено да фаворизираш своята история, а да си затваряш очите пред оскверняването на други истини.
    Продължавам да чета книгата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Непочтено е от сянката на анонимността да хвърляш кал по почтени хора. Казваш, че проф. Чилингиров спекулира, а нима ти не спекулираш???

      Ако ти анонимни човече милееше за истината и нямаше гузна съвест, нямаше да се криеш, но го правиш. Никой честен човек не се крие.

      Изтриване
  8. Изследванията ми са предназначени за грамотни, разумни и мислещи читатели. На анонимни тролове, които не могат да четат, а още по-малко да разбират, не отговарям.
    Къде пиша, че апостол Павел е прехвърчал 400 км и че дошъл да проповядва Словото Христово на иудеите?
    В Римската империя е било по-лесно да се пропътува разстоянието от Неапол (Кавала) до Филипопол, отколкото през последните 100 години,но и аз съм пропътувал това разстояние. И представям доказателства за това.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Г-н професор, не си губете времето с тролове. Прочее, мисля, че зная кой е анонимния злословещ. Ще Ви пратя лично съобщение.

      Изтриване
    2. Привет, д-р Чилингиров
      от самото начало декларирам,че не съм прочел още книгата :)
      Нямам никакво намерение да оспорвам локации.
      Има доста логични доводи агент Савел да търси изява в един по-голям център , като днеше Пловдив

      По-скоро аз се питам публично - а заслужава ли толкова много внимание т.нар. Апостол ?

      Изтриване
  9. Здравейте Павел, проф. Чилингиров,

    Поздравление за новата книга, аз имам всички издадени книги дотук на проф. Чилингиров и научих много от тях. С някои неща обаче не съм съгласен.
    Не виждам защо трябва да противопоставяме Филипи и Филипопол, като в древността и двата града са били част от една провинция, а и най-важното били са населени, градовете и най-вече околностите с едно и също население - трако-илирийското. Дали апостол Павел е стъпил първо във Филипи или Филипопол на практика няма значение, защото така или иначе първите покръстени хора на Балканите са македонските българи или трако-македонците, както тогава са наричани.

    ОтговорИзтриване
  10. Професор Чилингиров - много се зарадвах на книгата ви и нямам търпение да я прочета! Надявам се в нея да намеря сериозни аргументи и факти подкрепящи това, че Филипи споменат в новия завет на библията е - точно както подозирам от годин насам - не нещо друго, а Филипопол!
    По въпроса на трола за това на кой е проповядвал Апостол Павел - ще кажа, че явно не знае за какво говори...

    ОтговорИзтриване
  11. Работата на г-н Серафимов заслужава уважение не само затова, че търси истината и я представя а и затова, че е инициатор на голяма по рода си дискусия. Точно тази дискусия е много необходима на съвременния етап за целия Славянски род. Ако искаме да оцелеем, това е начина. Така ще научим кои сме. Така ще се научим да се ценим и уважаваме. Така ще оттдадем и дължимата чест на предците си и ще се научим от тях на придобитата мъдрост от хилядолетия.Не се съмнявам и не се съмнявайте, че сме най-старата цивилизаована нация.

    ОтговорИзтриване