7.08.2014 г.

КОГА ЩЕ ДОЙДЕ СПАСИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИЯ?


Човешко е да се надяваме на чудо. Надеждата, че когато сме в беда ще ни бъде оказана помощ, спохожда всеки ни. Иска ни се да има някой, който да го е грижа за нас. И защо не, нали родителят пази децата си с цената на всичко.Така би трябвало да е и с управляващите страната ни. Редно е държавникът да милее за своя народ и да работи за него.

В далечното минало наистина е било така. Тогава обаче времената са били доста по-различни. Не се е допускало чуждо вмешателство в управлението. Когато владетелят е загърбвал интересите на хората си, той е бил свалян от престола. Не случайно някои наши князе са управлявали доста кратко. 

Самият народ не е търпял продажници, самият народ е следял своя интерес непрестанно.

Докато в други държави само благородническата прослойка е имала оръжие и се е обучавала във военно дело, ние сме разполагали с нещо уникално – едно сравнително хомогенно общество. Да, имало е богати, имало е хора с голяма власт, но те са се отнасяли с уважение към своите сънародници, които между другото не са им отстъпвали по сила и воински умения.

Тази особеност, тези качества на народа ни са причината Римската Империя (Византия) да нe успее да ни унищожи и асимилира. При нас не е имало самозабравила се върхушка и унгетено простолюдие (както е днес), а съюз на свободни хора. Едни са имали повече влияние от други, но ги е обединявала общата цел – оцеляването на България. Дори и враговете да са унищожавали благородническата ни прослойка, народът ни не е оставал без водачи. Винаги са се намирали такива, които да тръгнат против чуждата власт и подтисничество.

Цели пет века азиатски нашественици са ни клали, горили, мъчили, но не са ни пречупили. Няма европейски народ, който да е подлаган на такива чудовищни мъчения както българския, но въпреки всичко духът ни е останал свободен. Този свободен дух помогна на дедите ни да смажат османската армия при Одрин само 34 години след Освобождението ни.  Ако не бе намесата на “великите сили днес страната ни щеше да е много по-голяма, а и по-силна, а това би докарало кошмари на много чужди държавници.Българинът бе изплашил дори империите властващи на няколко континента.

Какъв бе българинът по това време – прагматичен, работлив, уверен в себе си, следващ старите традици и християнството – вярата, която ни даваше сили и ни помогна да преживеем  петвековния геноцид. Българинът не се надяваше на никого, а за семейството и земята си бе готов да грабне оръжие и да се бори до последно.

За жалост ненужните войни от началото на ХХ век, атентати на терористи, така наречения народен съд и други последвали го събития затриха голяма част от цвета на народа ни. Тези, които останаха бяха подложени на екпериментът с име социализъм.

Той бе примамлива, дори романтична идея, която влезе в сърцата на много хора. Идеализмът на бригадирското движение не може да се отрече. По нататъшното въвеждане на социализма (по инструкции на чужденци) стана по такъв начин, че не само развитието бе обречено на неуспех, но се стигна до заличаването на вековни традиции. 

Стигна се до унищожаването на родовата ни памет и национална гордост, а това бе напълно ненужно, дори изключително вредно. По начало българинът си бе склонен към коопериране, по начало българинът си държеше на род и Родина, не бе нужно да се вкарва в химерата интернационал

През 1989 година доста от нас бяха вече опитомени. Откъснати от земята, откъснати от вярата, откъснати от сила и амбиции. С доста усилия, благодарение на инструкциите на чужди полигици, много наши сънародници бяха превърнати от хора ковящи съдбата си, в неуверени човечета чудещи се на кого да вярват, на кого да се облегнат. Българинът с яките мишци и дръзкият поглед сякаш бе изчезнал вдън земя, а на негово място се бе появило болно отроче с неясно бъдеще.

Често ме питат – няма ли да дойде най-сетне свестен политик? Всеки път отговарям – не! Няма как да дойде свестен политик защото няма условия за това. 

Една източна поговорка гласи – Когато ученикът е готов, ще се появи и учителя. Така хубаво са го казали хората, че просто няма какво да се добави.

Държавникът може да се сравни със способен генерал, а народът е неговата армия. Да предположим, че дойде някой, в когото са съчетани най-добрите качества на Крум Страшни, Симеон Велики, Иван-Асен, Калоян. 

Дори да е перфектен, един водач не може да направи всичко сам. Тези, които го следват също трябва да притежават сила, воля, увереност и не само това, но и готовност да се жертват за този, който ги води.

А ние готови ли сме да застанем зад тези, които твърдо са решили да възродят България? Не става да чакаме някой да изгори за нас, а ние самите да не правим нищо.За да има нова България е нужно масово участие, за да има ново бъдеще трябва да се преродим. Няма невъзможни неща, а дори и да имаше, българинът е доказал, че се справя и със невъзможното.

Толкова ли ще е трудно да се откъснем от телевизора и да опознаем хората около нас? Толкова ли е трудно да решим, че е време да оставим някой друг порок и да калим волята си? Толкова ли е трудно да поискаме прошка, или приятелство. Повярвайте ми, не е трудно, зная го от опит. Не можем да си позволим да се делим, да се караме и да оставаме безчувствени към болката на другите.

Добротата и великодушието са наши типични качества. Покварените медии ни тровиха дълго време, но не успяха да заличат българщината. Бедствията във Варна, а и на други места показаха, че макар и бедни ние сме все още съпричастни, че сме все още Човеци.

Основата я имаме, във вените ни тече кръвта на благородници. В гърдите ни бият сърца изпълнени със сила и доброта. Остава само да си подадем ръка и да преодолеем различията си.

Стане ли това плъховете вече няма да се  стремят към властта защото ще знаят, че няма да ги бъде. Върнем ли любовта си един към друг, върнем ли увереността в собствените си сили и националната си гордост, вече ще сме армия, за която няма спиране. Тогава ще дойде и Спасителят на България.



45 коментара:

  1. На българският народ са му "помогнали" да забрави кой е и откъде идва!

    Сега като се върна назад във времето, осъзнавам че едно от най-добрите ми решения е било да си изключа телевизора от контакта преди 6-7 години, а впоследствие и да го подаря. Така си освободих време да науча десетки български народни хора, бях запленен от носиите, уникалните неравноделни размери и прекрасните народни песни. Примерно, само за района на Средногорието са описани около 300 народни хора и обредни танци, за цялата страна те най-вероятно наброяват хиляди. Никъде по света няма такова богатсво на носии, музика, обреди и танци!

    Научих и за народния лечител Петър Димков - толкова онеправдан и толкова светъл човек; за дядо Влайчо, пророкът на народа, когото малцина помнят, но легендите за него още се носят; за Богомилите, благодарение на които днес Католическата църква има много по-човешко лице; за Павликяните, които са изповядвали най-чистото Христово учение; за Орфей, който е дал първото хуманно учение на хората;

    Открих и Истинската Българска История, благодарение на моя учител по история, който ми "отвори" очите за трудовете на проф. Гачно Ценов, проф. Асен Чилингиров, Спароток.

    Попаднах и на един човек, който безвъзмездно е превел за българите познанието на Германската Нова Медицина, която според мен ще донесе много свобода на хората.
    Никога няма да забравя и думите на г-н Димитър Станев: "За мен парите не са важни, важно е хората да са здрави" (той предостави за свободно сваляне своята книга "Самолечение само с вода").

    В момента държа в ръцете си дидактическата поема "Орфическа литика" (Лечебната сила на магическите камъни), която е приписана на Орфей от византийския поет Цецес (XII век). Орфей ни нашепва мъдрост през вековете, дори и след 3300 години!

    "Там, където е текло, пак ще тече!"
    Поздрави от България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За дядо Влайчо има написана много хубава книга, която може да служи за пример на всеки християнин или просто човек. Прочетох я и започнах да търся хора, които са го познавали и го помнят, за да потвърдят написаното и почти всеки го помни, т.к. аз живея на има-няма 10 км - 15 км от неговото село. Собствения ми баща е бил с баба си при него. Лошото е, че пропагандата е толкова силна, че в днешно време дори не осъзнаваме, че ако нещо не бъде излъчено по телевизора - все едно не съществува за нас. Опитвам се да го обясня на хората около мен, но те не могат да го осъзнаят все още, т.к. всички заедно сме в "МАТРИЦАТА". За всеки, който се интересува от това как ни промиват мозъка и ни влияят може да прочете една книга на Карл Албрехт, ако не се лъжа, относно влиянието върху хората (масите) и начините за нашата манипулация. Много е увлекателна и поучителна:).

      Изтриване
    2. Медиите притежават огромна власт върху масите. Корпорациите, а и мафията знаят това и поради тази причина днес почти няма свободна и незавсимима медия...

      Изтриване
    3. Където е текло, пак ще тече! За мен няма съмненине в това, но се искат усилия, за да се измъкнем от капана, в който сме поставени. Хубавите неща не стават бързо, важно е обаче да имаме волята да ги започнем и упоритостта да ги докараме до успешен край.

      Поздрави!

      Изтриване
    4. Бяхме младо семейство с две малки деца. Едното новородено.Купихме самостоятелно жилище. Имахме голями разходи по децата, за обзавеждане, а парите все не стигат. По тази причина не купих телевизор, защото пари няма.
      В края на втората година забелязахме, че децата престанаха да боледуват. Изобщо. Никакви болести, дори настинки. Същото беше и с нас. Така изкарахме цели 15 години. Приятелите ни вземаха за особняци, защото сме без телевизор, но ние си мълчахме. Децата пораснаха без телевизор. Нямаха абсолютно никакви проблеми, както в училище, така и като студенти в елитни столични вузове.
      Вече сме млади дядо и баба и имаме телевизор. Понякога с бабата боледуваме. Когато си спомням за времето без телевизор, си казвам, че може би забравям и идеализирам. Да ама не. Работата е там, че от самото начало като семейство, си водим "Домакинска книга" за приходите и разходите и там, като погледна в някой от томовете, виждам, че за лекарства, през онзи период, не сме дали и 1 стотинка.
      Според мен, това е шокиращо и не сме го коментирали много.

      Изтриване
    5. За мен не е шокиращо, вярвам Ви напълно. Телевизията си е отрова...особено в ново време.

      Изтриване
    6. Откакто се роди първото ни дете преди 7 години, не сме включвали телевизора. Избавихме се от непрестанния стрес и негативни емоции, лъхащи оттам. Освободи се и време за по-сериозни и пълноценни занимания в свободното време. И се почувствахме свободни, неподвластни на манипулациите и внушенията на собствениците на медиите. Отвори се възможност за придобиване на знания, а не просто на информация, поднесена в псевдо-научна опаковка.

      Изтриване
    7. Разбирам Ви прекрасно! Откакто замених телевизора с общуване с приятели, аз започнах да живея пълноценен живот.

      Изтриване
  2. Да, днес Човечеството се управлява чрез медиите, в миналото - чрез църквата и изопаченото християнство!

    Да, ще са необходими усилия, воля и упоритост, но началото вече е поставено с просвещаването, което Вие и други изследователи сте започнали! До няколко години ще има достатъчно готови ученици, очакващи появата на своя Учител :) !

    Жужана, намерих книгата "Социалната интелигентност" на Карл Албрехт, за нея ли става въпрос?

    Поздрави и благодарности за Вашето дело.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не само християнството е изопачено, но ние не сме длъжни да следваме мошениците. Христос ни учи да обичаме ближните си както обичаме себе си и да пазим Божиите заповеди. Следвайки това, със сигурност ще направим живота си по-добър.

      Изтриване
    2. Да, благодарение на просветителската дейност, хората все повече ще отсяват недоброжелателите.

      Като заговорихме за Истинското Христово Учение, нека добавим и думите на един монах исихаст:
      "Както глава на семейството, който след дълги странствания се връща у дома и не може да сдържи радостта си от срещата с жена и деца, така и умът, когато се съединява с душата, се преизпълва с радост и неизразим възторг. Следователно, братко мой, приучи ума си да не бърза да излиза от там... защото Царството божие е вътре в нас..." - фрагмент от съчинение на Никифор Самотника.

      Изтриване
    3. Така е, съедини ли се умът при душата, човек е намерил себе си и си е възвърнал истинската същност.

      Изтриване
  3. Хубаво сте започнал статията, но финала е неизпълним. Българите в течение на вековете са се изродили и са загубили духовността си, а успоредно с това и териториите си, т.е., земите си. И днес има претенции към малкото останала българска земя, но масата я неглижира, говорейки за хипотетични "човешки ценности" и международна общност. Ясно видимо е, че за България е пагубно участието и в ЕС и НАТО, където ни вкараха не българи, а представители на "божия народ", който ни е дал и религията, която според Вас ни е помогнала да оцелеем. Лично аз не съм съгласен с това, но това няма никакво значение, важното е, че постоянно вървим към унищожение, демографски срив, допускане на голямо количество чужди етноси, които според наш Еврокомисар ще подобрят генетиката на българина. И ако според Вас, по време на социализма е било много зле, сега е тотална гавра с българите извършвана от човечните европейци от запада. Щом допускаме това, сме обречени. Много показателни ще са резултатите от изборите. От тях ще разберем дали е дошъл края на България или все още има надежда. Не исках в Вашия форум да пиша с политически предпоставки, но статията провокира към това.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Някои "българи" може и да се изродили, но това в никакъв случай не важи за народа като цяло.

      Доста хора все още въздишат по социализма, но това, което се случи между 1944 и 1989 г. бе само подготовка за това, което се случва днес. Вече споменах, че във формата, в която социализма бе въведен, той бе обречен на неуспех. Бяхме подложени на шокова терапия - християнството бе подложено на изкореняване, голяма част от хората, които имаха най-големия опит със земеделие, скотовъдство и търговия бяха избити от така наречения "народен" съд. Селяните трябваше да се еманципират превръщайки се във фабрични работници.

      Това, което започва с кръвопролитие и принуда, това, което унищожава традиции и вяра просто няма как да свърши добре.

      Изтриване
    2. Господин Серафимов, имате чудесни открития при търсенето на изопачаването на историята, защо Вие самият се опитвате а изопачите историята. Християнството ли е религията на траките за които Вие ратувате, то ли е религията на Орфей или на завоевателите на тракийските територии в Палестина, от името на тракийците живели там и изопачено от семитите в пилищим. Нима не тракиеца Константин определи каноните на християнството с канонизиране на определени животоописания на Йешуа, написани поне сто години след смъртта му. След 1989 година беше унищожено модерното интензивно земеделие и животновъдство на България, дело на редица учени от Селскостопанската академия. И днес френските семити се опитват да вземат семенния фонд съхраняван в селскостопанското училище в Садово. Машинната обработка на земята предизвика намаляване на нуждата от хора, пряко участващи в селскостопанските дейности и те се преляха в промишлеността, където България имаше определено висоти. Може да са напишат още много предпоставки за така нареченото от Вас "въздишане по социализма" и политиканстване облечено в някаква непонятна религиозност, несвойствена на българина. Отричате ли демографският срив, отричате ли циганизацията и турцизацията на България, където българите са малцинство и някакви политически дебили от небългарски произход ни казват, "каквото ни кажат от ЕС това правим" Това не е ли държавна импотентност. Всичко това се случи след 1989 година. И ако сте действително тракиец и българин по дух, честно ще заемете позицията на народните неволи. Другото е приспособяване към статуквото, но то не е приоритет на дедите ни. Не искам да Ви обидя, пиша с загриженост за оцеляването на България. По голям срив в българия не е имало, дори когато е водила войни. Ние загубихме битката за душевността на народа ни. Това трябва ясно да се осъзнае и не разчитайки на чужди съвети да се обединим за просперитета на България. Самата народопсихология на българите изключва подчиняването им на някакъв "вожд". Ние сме независими и не търпим капацитети. Но всеки от нас е надарен със собствена чест и достойнство, има много умения и знания и обединени от общата цел ставаме непобедима сила. Времето само ще извика обединението и то е близо, действителността е неподходяща за независимия български дух.

      Изтриване
    3. Анонимни господине, демографските сривове в повечето случаи не стават за година-две. Това, което се случи след 1989 година бе последствие на десетилетия недалновидна политика.

      Циганизацията на България започна точно след 1944 година. До този момент никой не спонсорираше малцинствата, никой не им даваше повече права отколкото на българите.

      Не е верно, че само машинната обработка предизвика намаляването на нуждата от хора в селското стопанство. Това си бе политика, през 80-те години грешката бе осъзната, но уви, традицията, връзката със земята бе прекъсната.

      Не отричам, че много погубни неща се случиха след 1989 година, така е. Кой ги направи обаче, не бяха ли тези, които управляваха и при тоталираризма, но набързо облякоха демократично елече?

      Изтриване
    4. Ето това подчертах, че всичките тези промени в историята на България са се извършвали не от етнически българи. Те дори не са траки-славяни или техни роднини, както обичате да се изразявате. Дали ви се иска или не, дали това е в разрез с Вашата религия, пиша Вашата защото съм атеист, но това винаги са представители на един и същи народ, ако може да се нарече народ, и той е народа на Йешуа. Всяко нещо има инерция, не спира или започва изведнъж. Вие визирате периода след 1944 година, но нещата са започнали много преди това. България никога не се е уповавала на месии, които народа чака да чака да дойдат за да променят нещата. Промяната е ставала чрез дружни усилия. Един пример, 1923 година, септември. Защо е станало? Да, Вашата работа е полезна и предполагам Ви носи удовлетворение, но не изпадайте в ситуация да се приемате за месия. Това води до израждане, превръщане в архетип, т.е., бафомет. Ще се опитам да цитирам думите на един славянски-тракийски водач " не се е родил и не го греят лъчите на слънцето този, който би подчинил нашата сила на своята воля". А траките не са само българи, не отричайте правото и на други да са такива, Ваш е цитата на Херодот, че след индийския народ най-голям е тракийския. И сравнете ако желаете любимите от Вас научни данни, да речем за хаплогрупите и митохондриите. Всеки има периоди на възход и на застой. Желанието на всяка цена да се доминира няма да промени нещата.

      Изтриване
    5. По отношение на християнството и религията на траките има тепърва да се правят изследвания. Например, гръцкият географ Страбон живял на границата между старата и новата ера описва мизите като изключително миролюбиви и боголюбиви, поради което неконсумиращи месо, а само животински продукти - конско мляко и яйца, някои от които дори не се женят (монаси?) и се ползват с всеобщо уважение като свободни хора. Освен това в писмените знаци на траките се открива символ - християнски кръст. Тракийските лекари известни и като най-добрите, по-добри и от гръцките от онова време, лекуват и чрез своето човечно благоразположение и отношение на любов към ближния - с благи думи. Това по отношение на атеизма и християнството / отношението към ближните, което по думите на древните автори - съвременници на траките излиза, че си е било по същност християнско отношение.

      Изтриване
    6. Да, тракийската религия не се е различавала от ранното християнство. Не случайно Христос е наречен вторият Орфей.

      Изтриване
    7. Иисус от какъв етнос е?Това личи от ПОСЛЕДНИТЕ му думи на Кръста!Не са ЕВРЕЙСКИ ни АРАМЕЙСКИ!Когато Св.ап Павел в 62г. идва на Балканите НАЙ-НАПРЕД слиза на о.Самотраки и посещава......Тракииското Светилище пасветено на Дион-Исус!ЗАЩО?Иконата "Достойно есть"-най-българската Икона показва СЕМЕЙСТВОТО на Исус,изопачена от ЮДОДАНАЙЦИТЕ и слугите им!Посланието на Св.ап.Павел до Филипяните е до жителите на ФИЛИПИ(ПЛОВДИВ),а не до МИТНИЧАРИТЕ от митничарското СЕЛО ФИЛИПИ на ВияЕгнатия!Има едни ГРАВЮРИ от европейски художници рисувани 16-ти век изобразяващи "ЖЪТВА В ОКОЛНОСТИТЕ НА ВИТЛЕЕМ"!Там се виждат 7(седем)хълма и ЗЕЛЕНИНА в околността!КОЙ град е ТОВА???Доколкото знам Пловдив е бил със СЕДЕМ хълма.Нима Витлеем в Израел НЯКОГА е бил със ЗЕЛЕНИНА и ЖИТНИ ниви наоколо?Бил си както сега с околности ПЪЛНИ ПУЩИНАЩИ!Историята не само на България,но и Световната история би трябвало да се ПРЕНАПИШЕ НАНОВО!

      Изтриване
    8. По сведенията, които притежавам последните думи на Исус са на арамейски. Този език е говорен в Стара Юдея, а и на териториите на Сирия, Египет, Ирак. Ако езикът на Исус не бе арамейски, то апостолите не биха могли да го разберат изобщо. Не биха го разбрали и свещениците, с които Той спори.

      Друг е въпроса, дали арамеите са народ от Ориента, или са смесица от местни хора и европейци. През 40-те години на ХХ век, Хитлер и хората край него правят опити за създаване на нова библия, в която Исус е представен като потомък на галати.

      Изтриване
    9. Г-н Серафимов,имаше някъде из НЕТА,скоро пак го четох ,материал написан от ГРАМОТНИ лингвисти,които тълкуваха ПОСЛЕДНИТЕ думи на Исус преди да "умре" на кръста.Там АНАЛИТИЧНО и КАТЕГОРИЧНО бе ДОКАЗАНО,че ПОСЛЕДНИТЕ думи на Исус са на СТАРОБЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ!От многото материали,които прехвърлям по НЯКОЛКО пъти просто не запомням кое къде съм чел,но помня КОЛКО пъти и на КОЛКО места съм срещал ЕДНО и СЪЩО!И то от РАЗЛИЧНИ АВТОРИ,което говори за висока ИСТИННОСТ!Ако пак ми се мерне този път ще го "сейфам" и запазя!

      Изтриване
    10. Ето ви книга от хартия по този въпрос: "Две изречения на Исус Христос" Йордан Вълчев, книга втора от библиотека "Българска вечност" на ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ ( Съвместно издание с Университетското издателство "Св. Климент Охридски")

      Изтриване
  4. БЪЛГАРСКОТО Е В ОСНОВИТЕ и нашето няма да се забрави, ще останем водещи в цивилизацията и колкото и трудности да ни предлагат, да ни оборват, чрез измама с отвличане на вниманието, чрез изкривяването - все по-често срещано, точно Българинът е способен не само да се пребори с тях, но и да покаже прави пътеките на Земята.

    ОтговорИзтриване
  5. В човешката история са познати няколко типа държави: Робовладелска, Феодална, Капиталистическа и тази на съвременните цивилизовани и глобализирани общества, Социалната, чиято главна дейност е да провежда социални мероприятия. Другите значими дейности на този тип държава в значителна част са делегирани на глобалните международни организации. Социални дейност може да провежда само богатата държава, а богата държава се прави от богати граждани, а не от тези разчитащи на социалните мероприятия.
    Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Премахва се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбваното население се демотивира да работи за благото на обществото, а започва да търси други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
    След краха, в новите условия, този огромен репресивен апарат се сраства с идеологическия и заедно продължават да властват използвайки целият си богат арсенал от методи и прийоми. Опитите за създаване на заможна среда класа от необвързани с тоталитарните структури части на обществото, са своевременно блокирани от същите структури. Всеки опит за начало на нормално развитие на държавата, чрез изграждане на инфраструктура, разумна и балансирана социална политика основаваща се на реалните възможности на държавата, се парира по добре познати и изпитани методи. Прочистването на държавните структури от зависими, корумпирани и некадърни чиновници често удря на камък поради взаимната им свързаност.
    За първи път ГЕРБ се опита да размаха пръст на държавата мафия - политици, магистрати, бандити. Е, няма как засегнатите да протестират явно за това, в Европа сме, все пак. Но обърка много сметки. Сега всичко това ще ни струва скъпо, няма как да ни се размине на всички нас това, че ген. Б. Борсов дръзна да се опълчи срещу системата. Ако изпуснем момента сега, за дълги години напред бетонираме статуквото. Много от нас виждаме това според последните социологически проучвания., но ще можем да помогнем единствено на предсрочните парламентарни ИЗБОРИ.

    ИМПЕРИАЛИСТ

    ОтговорИзтриване
  6. Според мен е добре да осъзнаем грешките, проблемите и т.н., които днес са толкова актуални, но нашият фокус да бъде насочен предимно върху Светлите Хора, с които изобилства България дори и днес (това, че т.нар. медии не ги отразяват, не означава, че не съществуват). Защото, именно те могат да ни помогнат да видим Светлината в себе си, да намерим решение на проблемите си и да започнем възраждането на България!

    ОтговорИзтриване
  7. Кришна продължава:
    — Слушайте онова, което това Същество ви казва чрез моите уста. Аз и вие сме преживели много раждания. Аз поне знам своите, но вие дори и собствените си не знаете. Поради същността си аз не подлежа на раждане и на умиране и съм господар на всички създания, но тъй като сам мога да заповядвам на природата си, аз ставам видим чрез собственото си могъщество. И ставам видим винаги когато добродетелта запада, а порокът и неправдата побеждават в света, и така се появявам от епоха в епоха, за да спася праведния, за да унищожа злия и за да възстановя добродетелта. Онзи, който наистина познае природата ми и моето божествено дело, не се завръща за ново раждане, когато напусне тялото си, а идва при мене.

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесна статия . До ИМПЕРИАЛИСТ : нека да запазим добрия тон и да не превръщаме и това място безсмислена политическа говорилня . А ето и нещо интересно Павка : http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_sculpture_of_Decebalus .

    Поздрави .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тодоре, благодаря ти, не бях виждал този портрет на Декебал.

      Поздрави!

      Изтриване
  9. Здравейте, съгласна съм с всичко, което твърдите и имам още много какво да допълня, но ще бъда кратка и ще представя моята идея за света като цяло. Не случайно има бяло, което както допълва така и се противопоставя на черното.. За сивото да не говорим, а от там и всички други цветове.. Според мен е пълно с толкова много различни хора, събития, факти, истории, истини, лъжи, небивалици и прочие, защото света ни изобилства от теории и неща, които и колкото и да се опитваме да разберем едва ли ще достигнем напълно. Има си причина за всичко, според мен, но какво знам аз?!.. (:

    С удоволствие чета блога Ви, г-н Серафимов, особено напоследък се зачетох по въпроса с прабългарските имена и попаднах на куп различни мнения и документи, от, които ясно се разграничава славянските и тракийските от горепосочените. Като цяло по отношение на историята - не вярвам в нея и за мен една приказка в детска книжка има същата достоверност като така наречената история, за която учим навсякъде.. И това все пак е дълга тема, а аз изразих основната си идея за нещата.

    Благодаря за вниманието, пожелавам на всички здраве и любов! (:

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти и аз Габриела!

      Историята е мощен иструмент за оформяне на съзнанието и поради това, тя е подложена на манипулации от недобросъвестни хора. Въпреки това всичко може да се провери, който търси намира :)

      Изтриване
  10. Историята е важна, но вниманието към нея според Дънов, който безспорно е посветен т трябва да ни служи за да видим преди всичко грешките, които са допуснали предците ни и да не ги допускаме. Има си вечни ценности. Защо не се погрижим да ги проявяваме, а търсим най-голямата опорна точка в героизма на предците си. Прилича ми на това как някой, които самите те не са направили нищо в живота непрекъснато , а цял живот прахосват създаденото от родителите си, се хвалят и изтъкват колко големи хора са били бащите им и дори унижават с това онези, които са направили голяма крачка в живота. Защо сме стигнали до тук е най-големия въпрос ? И да не търсим вината в другите, а във нас си.

    ОтговорИзтриване
  11. Историята е важна, но настоящето е най-важно. Ако я търсим истината, най-големия въпрос, на който трябва да отговорим чрез нея е защо сме стигнали до тука. Ако не можем да си отговорим на този въпрос поне да проявяваме онези вечни ценности, които са присъщи на всеки човек. Иначе приличаме на онези нескопосани но високомерни синчета, чийто живот преминава в прахосване богатството на родителите си , а непрекъснато говорят какви са били те и дори унижават стойностните хора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При българите проблемът е друг - обикновено биват подценявани и унижавани предците му. Така че трябва да се говори с гордост и уважение за тях, и да се помни и знае от идните поколения какви предци са имали! Например, по времето на нашите славни царе, на доста от тях, българското общество е било съставено от свободни хора, не е имало робовладелски и феодален строй, както в "цивилизована" Европа; годишният данък е бил... купичка жито, едно яйце...! Сравнете с днешните данъчни задължения и обирджийска политика...! Как да не говорим за предците си, какви хора са били!!!?

      Изтриване
    2. Предците са пример, който трябва да се следва! А ние имаме благородни предци!

      Изтриване
  12. Благодаря на Бог че има такива Хора , като вас Павел !!! А не тези , които са песимистично настроени ще кажа : обичаите се един другиго защото тази омраза ни доведе на това дередже !!! Личното ми мнение за статията е че за да се обединим трябва да се случи нещо много страшно и не-поправимо , тогава Българина се събужда защото носи в себе си гена на милостта и състрадателността . Сами виждате , когато стане някакво бедствие как всички българи отделят от хляба си за да помогнат на бедстващите . Искрено се надявам да не се случи нещо ужасно и си мисля за предсказанията на Слава Севрюкова и за присвояването на българска земя от турците но сами виждате че това лека по лека се случва с изкупуването на земеделската ни земя от поставени фирми със чуждо участие , заселването на мюсюлмански бежанци в запустелите села близо до Турция !!! Подпомагането за развитието на исляма и за увеличаването му при ромските малцинства и не само при тях !!! За партиите и движенията от политически характер свързани с ислямската религия да не говорим :( за това моя съвет и желание са да се обичаме и да уважаваме всичко Българско и родно и да се ръководим по Божите и природните закони само така ще успеем да излезем от тинята в , която сме в момента . "...Обичай ближния си както себе си."

    ( Евангелие от Матея. Глава 19 : 18 - 19

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С действията, или бездейстивето си човек определя своята съдба. Важното е да спрем да чакаме чудо и да повярваме в силите си. Все още е възможно да обърнем течението и да си върнем загубеното, но трябва да се действа.

      Изтриване
  13. Затрогващо и повдигащо писание, апел от крайна необходимост! Благодаря! Защото видях облечени в слово и много свои мисли, които неспирно ме вълнуват напоследък. Дано всички ние по малко, по малко успеем да възродим изконната българска съпричастност, защото това ще е двигателят на 21-ви век....

    ОтговорИзтриване
  14. ирена янчева20 април 2016 г. в 0:59

    Здравей, Павле ! Благодаря за прочувственото есе, изпълнено с философски прозрения ! Съединението прави силата ! Най - сърдечни приятелски поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирена, истината е проста, ние трябва да спрем да се надяваме на чужда помощ. Този, който се надява на друг, не живее дълго, такъв е закона на природата.

      Изтриване
  15. Най-жалкото от всичко е, че сами сме си избивали елита - най-умните, най-смелите и предприемчивите. А те са двигателят на еволюцията. След 25 години преход политиците, много от които са в политиката и парламента от самото начало на демокрацията, най-после се осъзнаха, че на една държава и трябват инженери,физици, техници, но де са? В чужбина, произвеждайки принаден продукт за чужди нации.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво Ви кара да мислите, че сами сме си избивали елита, откъде черпите информацията си?

      Изтриване
    2. Нашите ВРАГОВЕ са правели това!И то с ОГРОМНО НАСТЪРВЕНИЕ!Някои индивиди от българите САМО са ги ПРЕДАВАЛИ!Примери БОЛ!Като "интересен" казус мога да посоча СМЪРТТА на Великият за мен Цар Иваница(Калоян)МНОГО НЕИЗВЕСТНИ има за този случай!Официалната версия е една ,меко казано "хипотеза" да не кажа ИЗМИСЛИЦА!Да не споменавам Раковски,Левски,Димитър Общи,Гоце Делчев,Александър Стамболийски и още много по много!

      Изтриване
  16. ирена янчева20 април 2016 г. в 15:47

    Здравей, Павле ! Благодаря за споделения отговор. Приемам Съединението като наше вътрешно национално обединение, консолидация, израстване и набиране на духовна сила. Едно дълбинно нравствено обновление, личностно израстване, при което предаността към българизма заема първо място. И това не е криво разбрания национализъм, а любовта към ближния и грижата за всеобщото благо такава, каквато са имали нашите възрожденци и претворените от тях библейски ценности, неразривната връзка с предците ( истински пример и упование за нас ). Приятелски поздрави !

    ОтговорИзтриване