22.12.2014 г.

КНИГАТА “ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ”

Преди време един приятел ми даде интересна идея. Според него би било добре да се издадат моите статии, които съм публикувал в blog.bg и то с коментарите към тях. Така би било възможно за читателите да видят какви са първите реакции на някои сънародници при поднасянето на непозната информация. Става възможо и да се проследят споровете, сляпото отричане, нападките, но също и подкрепата на доста сънародници.

В началото бях скептичен относно това начинание. В старият ми блог има над 30 000 коментара, просто е неизпълнимо да се публикува всичко. Оказа се, че има и друга пречка. С малки изключения, противниците, уж убедени в своята правота не пожелаха коментарите им да бъдат публикувани. Въпреки изключването на голям брой коментари, съвети и напътствия, текстът си оставаше голям и непрактичен, невъзможен за публикуване.

Тогава с група приятели решихме да подберем най-интересните от моите статии, а и най-стойностните коментари към тях, включително и тези на критиците. Изборът не бе лесен, все пак аз имам 250 публикации в blog.bg. След няколко месеца  внимателен подбор се спряхме на четиринадесет статии.

Първата и най-важната според мен бе КОЙ СЪЧИНИ МИТА ЗА ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ТРАКИТЕ? В този материал поднесох на читателите неизвестни, или слабо известни данни, които опровергават догмата, че народът на Залмоксис и Орфей е изчезнал.

Не по-малко важна бе и статията ДРЕВНИТЕ МАКЕДОНЦИ И СТАРИТЕ БЪЛГАРИ. Обясних с подробности, че старите македонци и траките са сродни народи. Добавих и това, че на територията на Македония допълнително са били заселени траки, поради това, че в последствие на войните с Рим, населението на страната намалява и цар Персей довежда траки.

Третата статия предлага етимология за името на тракийското племе одриси. Там представих два надписа от XV-XIV век преди Христа. На тези микенски епиграфски паметници е документирано за първи път името на одрисите. Посочил съм и това, че за първи път микенската титла за цар е употребена за човек с име Одрис. Това показва, че поне аристокрацията на микенците е била от траки – народът, който в по-късни времена е наречен българи.



Интересна е и следващата статия, тя засяга името на княз Тервел. То не принадлежи на тюркски, или ирански език, а на тракийския. Сродно е на тракийското племенно име трибали.

В друг материал съм дал етимологическият анализ на думите свекър, свекърва, снаха, невеста.

Доста забавна статия бе ИНДИЙСКИТЕ ТРАКИ. В този материал обясних как определени хора манипулират информацията с цел да укрият истината за корените на народа ни.

Голям интерес предизвика КОЛЕДА – ПЕЛАСГИЙСКИЯТ ПРАЗНИК НА СЛЪНЦЕТО. Малко хора са чували за пеласгите, а и за това, че те са наши деди, които някога са властвали над предците на римляни, гърци и др.

В същият дух бе и статията КОИ СА ПЪРВИТЕ ЦАРЕ?

Следващият материал предлага етимологически анализ на името на княз Омуртаг.

С доста интерес бе посрещната статията КАКВА Е БИЛА ХРАНАТА НА ТРАКИТЕЧитателите ми научиха с какво са се хранели нашите далечни деди.

Поредният материал не бе на историческа тема – ТОЛЕРАНТНОСТ, ТОЛЕРАСТИЯ И ОВЧЕДУШИЕ. Опитах се да обясня разликата между тези три неща и мисля, че успях.

В БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА НА ТРАКЙСКИЯ КОННИК посочих, че всички названия на висшето божество на траките имат смисъл на български език.


Предпоследната статия бе за ТРАКИЕЦЪТ ЗИЕЗИ, ОТ КОГОТО ПРОИЗЛЯЗОХА БЪЛГАРИТЕ. Малцина са тези, на които е известно, че Зиези е добре документирано тракийско име. Поставянето на тракиец като родоначалник на българите е достатъчно красноречиво доказателство за това, че старите българи спадат към палеобалканските народи.

Последната статия бе един вид послание – МОЖЕМ ЛИ ДА БЪДЕМ БЪЛГАРИ?


В общи линии това е резюмето на книгата ми. Получих доста положителни реакции. Разбира се имаше и критика, напътствия, съвети. По принцип работата ми бе представена от големите книжарници, но някои мои читатели са оплакваха, че работата ми не е в наличност на определени места. Не зная дали това е така поради това, че някой бойкотира работата ми. Рецензии никой не даде, нито положителни, нито отрицателни.

Тогава мои приятели решиха да се заемат с алтернативно разпространение. Те направиха мейл sparotockniga@abv.bg и там хора от малки населени места можеха да си поръчат книгата ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.

Преди време ме попитаха защо съм избрал това заглавие на работата си - ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ. За мен не бе трудно да отговоря. Обясних, че дълго време съм изследвал и проверявал работите на много автори писали за нашето минало. В този процес намерих огромно количество грешки, пропуски, а дори и явни манипулации. Огорчен от тези действия аз реших да представя своето виждане за реалността, като посоча ясно и точно с какво не съм съгласен и най-вече защо.

Мисля, че успях в това си начинание. Навлякох си гнева на новите манипулатори на историята ни. Вече няколко години те отправят обиди и заплахи към мен. Някои не се спират и пред клевети. Това ми показа, че съм на прав път. Лошите хора се гневят когато са изобличени, когато истината се появява и показва всичко в друга светлина.

Събрах и голям брой поддръжници, нещо, което ме радва неимоверно много. Надявам се книгата ми ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ да им е помогнала да намерят себе си, да разберат, че не са случайни хора, а потомци на първите благороници. Дано да са разбрали посланието ми относно това, че благородството задължава. Хубаво е човек да се гордее с корените си, но най-важното за благородника е да се държи като такъв, т.е. като силен, смел и добър човек, или казано по друг начин – ДА БЪДЕ БЪЛГАРИН.



32 коментара:

  1. Браво Спароток, само така.... Много големи сили са зад теб... И много големи сили стоят зад всеки един Българин, стига да успее да навлезе в себе си и да ги използва...

    Още един път поздравления. Времето дойде, когато всичко се случва...

    ОтговорИзтриване
  2. Имам я книгата от година. Струва си отвсякъде.
    Дано намериш време да я подпишеш. Живи здрав и още книги.
    Поздрави, Митко Димитров

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да дава Господ живот и здраве, време за автограф все ще се намери :)

      Поздрави!

      Изтриване
  3. Жив и здрав да си Павка, за това което направи! Много неориентирани хора има. Някой има казал, че това са тракедонисти, че искат да отделят Тракия от България и да я обединят с другите тракийски части и готово. Сеят омраза, спорят без доводи, без да прочетат задълбочено това, което пише и да осмислят фактите.Основното от което нашия народ има нужда е самочувствие и визия за бъдещето. С политиката си управниците, а и с помоща на купчина лакеи журналисти насадиха визията, че нищо хубаво не може да се случи в България, че сме лоши и долни.В резултат масово децата желаят да избягат. Трудности има навсякъде и това го знае всеки гурбетчия.

    С явни лъжи и присвояване гърците са изградили самочувствие като основа на цивилизацията и цял свят им се кланя и ги финансира. Тук купчина "учени" са се запънали в дисертациите си и не искат да признаят, че историята им е съшита с бели конци. Точно това е което ти ни показа. Няма толкова значение, дали думата А произлиза от думата Б, а не от В. Много подобни спорове видях. Но не това е същественото.
    От друга страна много безродници, неуспели в живота, намериха трибуна за изява. С тях борбата е трудна и безмислена.
    На последно място имаше и отявлени чужденци с подчертани антибългарски интереси. Те поне са предвидими и поведението им е разбираемо.
    В крайна сметка смятам, че делото което си започнал е много важно. За да се изгради самочувствие най-напред в родителите, а после и в децата, за да се борят за по-добър живот тук в родината. Имаме красива природа и плодородна земя, на човек не му трябва много за да е щастлив. Дано намерим пътя като народ, да се отървем от паразитите и да създадем правила при които всеки да получи своето справедливо!
    Желая ти успешна нова година!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Вълко!

      Това с лъжите за тракедонизма е дело на бившия милиционер Кирил Милчев. Вече няколко години той разпространява лъжи и клевети. Самият Кирил Милчев е спонсориран от чужденци, от които народът ни е проплакал. Ето какво се получи - тези, които ни подтискаха и лъгаха по времето на тоталитаризма днес са навлекли нова дреха, но нравът им си остава същия.

      Тези хорица обаче губят, истината е на моя страна, те го знаят, но от истината не могат да печелят, за истината чуждите им господари не плащат, а само за сеене на объркване и лъжи.

      Вярвам, че ще се оттървем от паразитите и от болестите, които те донесоха на обществото ни. Ще намерим сили да се преборим с поредното зло.

      Весели празници приятелю!!!

      Изтриване
  4. името тервел е терес и от тракийски се превежда земляк.а одрис е один значи първи или родоначалник.а ЗАЛМОКСИС жрец или огнегадаещ.буквалният превод е пламтящ.или горящ омур-амур-амор -омуртаг възлюбен син а имената ОРФЕЙ.ТЕЗЕЙ.ТЕРЕЙ.МУЗЕЙ.и всяко друго име завършвашто на ей не е гръцко а тракийско или пелазгийско-

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тервел и Терес са две различни тракийски имена.

      Няма основания Тервел, или Терес да се превеждат като земляк.

      Няма основания Одрис да се превежда като първи.

      Изтриване
    2. Биляна платно белеше
      …………………………………………………..
      Не ви го сакам виното,
      а най го сакам момчето
      що напред ТЕРА кервано.
      ТЕРА= ВОДИ, ПРЕДВОЖДА
      ТЕР = ВОДАЧ, ПРЕДВОДИТЕЛ
      ТЕРес = Водителя, водача. Български княз от Тракия, а според фалшивата ни история тракийски владетел – одриски цар 6 в. пр. Р. Хр.
      ТЕР-ВЕЛ , а понеже в гръцките източници заместват Б с В в действителност е ТЕР-БАЛ = предводител голям или велик предводител , прогонил арабите от Балканите. В Зап. Европа е известен като св. княз Тривелий. Българския княз ТЕРБАЛ – 8в. е представител на владетелския род ТЕР, който е просъществувал векове.
      ТЕР-ТЕР = Водач на водачите, аналог. с цар на царете. Български Цар-13в. , още един от владетелската династия ТЕР. Последният цар от този владетелски род е внук му, Българският цар Георги ІІ Тертер-14в.
      …………………………………………………..

      ИМПЕРИАЛИСТ

      Изтриване
  5. БЛАГОДАРЯ за ИСТИНАТА в "ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ " ! ПРОДЪЛЖАВАЙ БОГОУГОДНОТО ДЕЛО ! С ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ !

    ОтговорИзтриване
  6. Поздравления! Нека тази книга е началото на поредица от книги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Сега работя едновременно върху втората и третата книга - Тракийски Речник и Неразказаната История на Траките.

      Изтриване
    2. Много добре! Можеш да добавиш на първа страница на всяка книга, като мото следния текст: "Тази книга е написана с изключителното съзнание на автора, че всяко твърдение трябва да бъде подплатено с доказателства."

      Изтриване
    3. Ако ми позволиш, да кажа мнението си, мисля че би било по-подходящо като заглавие "Великата История на Траките".

      Изтриване
    4. Ако бе прочел книгата, или блога, щеше да знаеш, че доказателства са представени и то в изобилие. Друг е въпросът, че тези доказателства не са удобни за определена група хора.

      Изтриване
    5. "Великата История на Траките" не е никан лошо заглавие.

      Изтриване
    6. Следя публикациите ти от 4 години насам и се радвам искрено на успехите ти. Предложих да включиш това мото, за да бъде ясно за читателите, които не са чели блоговете ти, че ти представяш исторически истини като цитираш източниците, които те сами могат да проверят.

      Изтриване
    7. Искрено се надявам читателите ми да проверят моите твърдения. Така сами ще се убедят, че казвам истината.

      Весели празници!

      Изтриване
    8. Може би, заглавието "Великата история на нашите деди - Траките" е още по-удачно...
      Станимир.

      Изтриване
    9. Да се стигне до довършване на книгата и до финансиране, другото е лесно.

      Изтриване
  7. Павле, поздрави и напред за България!

    ОтговорИзтриване
  8. Павле, ето един автор, който слага началото още преди М.Орбини предполагам, че го познаваш!
    'de origine successibusque Slavorum' - Vincenzo Priboevo - December 22, 1531, Venezia
    https://books.google.it/books?id=FKRbAAAAcAAJ
    Успех и напред за България!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам тази книга на български, а и антикварно издание на италиански. Орбини е дал изключително ценна информация за нас българите, жалко само, че се е поувлякъл с някои други теми.

      Изтриване
  9. Уважаеми Павел, благодарим ви за усилията и за благородното дело с което сте се заели! В този театър на сенките в който участваме по време на земното си странстване, никак не е леко човек да се нагърби с тежката задача да каже истината по който и да е въпрос. Бъдете здрав и продължавайте все така смело и достойно да защитавате българската чест. Весело прекарване на Рождество Христово и щастлива, благословена, мирна и благодатна Новата 2015 година!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!

      Весели празници и всичко най-добро през Новата 2015!

      Изтриване
  10. Бугари, уште ли ве лажат овие мајмуни од Државна Сигурност?! Ништо од ова што го кажуваат не е точно.

    ОтговорИзтриване
  11. Честита ти нова книга, Спароток! Не знам да ли съм изпуснал тази информация, но би ме интересувало каква е цената на тази книга и дали мога да си я поръчам от извън България. Ще зе радвам за отговор!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм сигурен за точната цена на книгата, мисля, че варира между 21 и 18 лв. По принцип не се занимавам с разпространение, мои приятели правят това. Пишете на адрес sparotockniga@abv.bg и попитайте за това дали книгата може да се изпрати в чужбина. Струва ми се най-удачния вариант би бил, ако дадете в писмото си адрес на Ваши приятели, роднини живеещи в България, а те след като получат книгата могат евентуално да Ви я донесат при посещение, или път могат да я изпратят.

      Поздрави!

      Изтриване
  12. Поздравления, Павел, за положения труд ! Четенето на твоята монография бе истинско удоволствие за мен - познание и духовна наслада !

    ОтговорИзтриване